Mann pågrepet for drap på ektepar fra Las Palmas i 2012

Politiet har angivelig arrestert en bankmann fra Telde på Gran Canaria som de mistenker for å ha drept et eldre ektepar fra Las Palmas i 2012. Ekteparet ble funnet døde i en øde dal i Agüimes i fjor sommer.

Likene av ekteparet ble funnet side om side i et øde og utilgjengelig område litt utenfor Agüimes i august 2017. Foto: Google Earth / Canariajournalen

Mannen skal ha skyldt ekteparet penger, skriver Europa press.

Antonio Quesada Díaz og Ana María Artiles García ble meldt savnet fra Las Palmas i 2012, og den sporløse forsvinningen var et av de store mysteriene på Kanariøyene.

Den arresterte mannen hører angivelig ikke til ekteparets omgangskrets, men hadde et profesjonelt forhold til dem som finansiell rådgiver, skriver Europa Press, som viser til kilder i Policia Nacional.

Han skal også ha hatt gjeld til ekteparet.

Likene ble funnet side om side av hunden til en jeger i en utilgjengelig dal i Agüimes 20. august 2017, delvis dekket av steiner.

Identitetsdokumenter, briller, smykker og klær som tilhørte ekteparet ble også funnet, og en rettsmedisinsk DNA-analyse fastslo identitetene med sikkerhet.

Arrestasjonen skjedde fem måneder etter at likene ble funnet. Saken er angivelig hemmelighetstemplet av politiet.