ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. AUGUST 2018
Ordfører Onalia Bueno på befaring i de nyrestaurerte trappene i Puerto Rico. Foto: Mogán kommune
Ordfører Onalia Bueno på befaring i de nyrestaurerte trappene i Puerto Rico. Foto: Mogán kommune

Mange forbedringer skjer i Mogán, nordmenns favorittområde på Gran Canaria, for tiden

To nedslitte trapper i Agua La Perra-ravinen i Puerto Rico, som ligger i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria er nå pusset opp for 200.000 euro. I tillegg asfalteres gater i Playa de Cura for 125.000 euro, og det skjer mye annet på forbedringsfronten for tiden.

ANNONSE

Asfalteringen startet på mandag 13. august, skriver kommunen i en pressemelding.

Mogáns ordfører Onalia Bueno var i dag på befaring i trappene for å se resultatet av oppussingen. De er 160 og 130 meter lange og ligger i Guayadeque-avenyen og Joaquín Blanco Torrent-avenyen.

Det er montert rekkverk i rustfritt stål, trappene er gjort mindre bratte og dermed lettere å gå i, og det er energieffektiv belysning på plass.

Høyt aktivitetsnivå i kommunen

Kommunen har vært svært aktiv med diverse forbedringsarbeid den siste tiden:

Veier, strender og strandpromenader i Arguineguín har blant annet fått et løft, et arbeid som fortsetter. Et nytt parkeringshus og en ny skole skal bygges i Arguineguín, og det er planer om å rive en akvariumbygning i Playa de Mogan for å bygge en park.

I Playa de Mogan bygges også et nytt, offentlig legemottak for tiden, et nytt Folkets Hus ble åpnet for ikke lenge siden ved siden av dette. Det er heller ikke så veldig lenge siden åpningen av det arkeologiske fortidsminnet Cañada de Los Gatos i denne landsbyen.

Dessuten har Playa de Mogán fått en ny bussentral for en tid tilbake. Det er også pusset mange lekeparker i kommunen, og arbeidet med å bygge en ny fritidspark i Puerto Rico har startet.

Det største av alle prosjektene er et planlagt vind- og vannkraftverk og et tilknyttet avsaltingsanlegg som skal ligge i Mogán og San Bartolomé de Tirajana kommune. Budsjettet er over 300 millioner euro, og byggetiden over sju år. Kontrakt for prosjektering ble tildelt for noen dager siden.

Flere privatprosjekter også

Private byggeprosjekter er det også mange av. Det store Radisson Blu-hotellet har vært i drift siden desember 2016 og var da det første nybygde hotellet på Gran Canaria på over ti år.

For et par måneder siden åpnet hotellkjeden Cordial en ny leilighetsbygning ved stranden i Playa de Mogán.

På fjellplatået mellom Puerto de Mogán og nabodalen Veneguera pågår et stort prosjekt i regi av hotellkjeden Lopesán der all dyrkbar mark som har ligget brakk i mange år dyrkes opp igjen, og det plantes hundretusenvis med trær. Selskapet har planer om å starte med agroturisme i området når alt er klart.

I Puerto Rico har Mercadona åpnet et nytt, stort supermarked, og en ny, stor jernvarebutikk har kommet til. Nå pågår byggingen av to nye kjøpesenter i Puerto Rico.

I Arguineguin er det full fart i byggingen av et leilighetskompleks som den norskeide hotellkjeden Servatur skal ta i bruk.

Får kritikk

Selv om det skjer mye positivt i kommunen, er det også mye motbør. Kommunen har fått hard kritikk for flere ting fra opposisjonspartiet Nueva Canarias og andre hold.

Dette går blant annet på forsinkelser og lange opphold i veiprosjekter og byggeprosjekter som skyldes dårlig planlegging og feil forvaltning av penger - blant annet har tusenvis av innbyggere skrevet under et opprop der det kreves at den rasstengte veien GC-500 mellom Taurito og Puerto de Mogán skal repareres.

Kritikken er også hard mot ordføreren for de store problemene med Tauro-stranden, hvor det ble lagt ny sandstrand for over to år siden.

Stranden er fortsatt ikke åpnet for publikum på grunn av uregelmessigheter under tildeling av byggetillatelse. Den er rett og slett ikke godkjent for bruk ennå. Onalia Bueno sto smilende frem på foto i pressen sammen med fotballstjernen David Silva da det første spadetaket ble tatt våren 2016.

Kritikk blir også gitt for forsinkelser med å komme i gang med byggingen av ny barneskole i Arguineguin, for problemer med kloakklukt flere steder i kommunen, blant annet på Playa de Mogán, underdimensjonert vannforsyning og mange lekkasjer i vannrørene, og påståtte uregelmessigheter og problemer med avfallshåndteringen.

Les også

Arguineguín, en norsk høyborg på Gran Canaria

Mogán: En alminnelig kanarisk landsby

Puerto de Mogán, en idyllisk turistfavoritt

Puerto Rico: Mye sol og varme og lite vind

Fiaskobygning i Playa de Mogán skal rives for å gi plass til park

Krever reparasjon av rasskadet vei i stedet for nytt parkeringshus i Arguineguín

Kontrakt tildelt for prosjektering av vind- og vannkraftverk på Gran Canaria

Kjøpesenter med 144 lokaler skal åpne neste år i Puerto Rico

Timeshare-selskap har startet riving av byggverk ved Tauro-stranden

Gran Canarias nye sandstrand er ferdig

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2020 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE