ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 03. NOVEMBER 2013
Den antatte massegraven ligger i Tenoya nord på Gran Canaria. En annen massegrav ble funnet i nærheten i 2008. Ill: Google Maps
Den antatte massegraven ligger i Tenoya nord på Gran Canaria. En annen massegrav ble funnet i nærheten i 2008. Ill: Google Maps

Leter etter ofre fra borgerkrigen på Gran Canaria

Denne uken startet gravingen etter over 30 ofre fra den spanske borgerkrigen som man tror kan ligge i en massegrav i Arucas nord på Gran Canaria

ANNONSE

Det er antatt at en gammel, gjenfyllt brønn i Puente de Tenoya er brukt til massegrav i 1937. Den ligger i bunnen av en 30 meter dyp ravine hvor det tidligere var en bananplantasje.

Gravingen skal pågå i fire uker.

På Gran Canaria var det ingen åpne kamper under borgerkrigen, men mange mennesker ble arresterte og flere av disse forsvant uten spor.

I Llano de las Brujas, som ligger i nærheten av Tenoya, ble det i 2008 funnet en massegrav med 24 lik. De fleste var drept med hodeskudd og bar tegn på å ha blitt torturert.

Det er mye som tyder på at forsvunne mennesker fra Arucas, Agaete, Galdár og Las Palmas kan ligge i den massegraven som nå bli åpnet. Mange av disse har vært savnet siden natten den 18. mars 1937.

Utgravingen koster 50 000 euro, og blir finansiert av øyrådet på Gran Canaria.

ANNONSE

Romantisk aften i Tejeda

23.06.2018 14:00

Noche Romántica, en romantisk aften under stjernene arrangeres i Tejeda, som er klassifisert som en av Spanias vakreste landsbyer
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE