ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 07. JULI 2013
Playa de La Laja er i ferd med å gjøres betydelig mer attraktiv for fastboende og turister. En skulturpark under vannet blir også vurdert. Ill: Las Palmas kommune
Playa de La Laja er i ferd med å gjøres betydelig mer attraktiv for fastboende og turister. En skulturpark under vannet blir også vurdert. Ill: Las Palmas kommune

Las Palmas-strand kan få skulpturer på havbunnen

La Laja-stranden, som ligger ved den sørlige innfartsåren til Las Palmas og er under opprusting, kan få store skulpturer i keramikk på havbunnen.

En blekksprut som er to meter i diameter og en manet, begge i keramikk, er blant skulpturene som kan bli å finne på havbunnen ved La Laja-stranden i løpet av noen måneder.

Ciudad de Mar-organisasjonen i Las Palmas kommune går inn for å lage en skulpturpark under vann. Hensikten er å tiltrekke seg fisk og vekster som igjen kan bli en severdighet for dykkere.

Kunststudenter lager skulpturene

Planene er sendt til kystdirektoratet, og studenter ved kunstskolen i Las Palmas har i månedsvis jobber ivrig med å utforme skulpturene, skriver Laprovincia.es.

De første skissene ble lagt fram på havmessen Fimar i Las Palmas i mai.

Studentene har også senket en ferdig skulptur, en manet, ned i havet i forrige måned for å teste om det vil fungere.

Ru overflate

Skulpturene blir laget av forsterket keramikk og forankres på havbunnen med betong.  De blir gitt en ru overflate slik at marin vegetasjon letter kan feste seg.

La Laja-stranden gjennomgår en formidabel oppjustering og opprusting for tiden. Badebassenger ved stranden er nå nesten ferdige, og en skulptur av Triton er satt på en høyere sokkel for at den skal synes bedre.

Alternativer til skulpturparken er også på bordet. Et forslag går ut på å senke utrangerte skip ved stranden. Gamle busser er at annet alternativ, men det er skulpturene som ligger an til å vinne fram.

ANNONSE

Nyttårsfeiring i Las Palmas

31.12.2019 11:00

NYTTÅRSFEIRING: Stor feiring pågår flere steder i Las Palmas.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE