Finkjemmer internett på jakt etter ulovlig utleie av ferieboliger

Flere personer fra urbanismekonsortiet i Las Palmas leter gjennom forskjellige nettsider for å avsløre ulovlig utleie av ferieboliger.

I Canteras og to andre bydeler i Las Palmas har det blitt svært vanseklig å finne faste boliger for utleie fordi stadig flere blir leid ut til turister. Foto: Hugo Ryvik

Slike utleieboliger må ha lisens fra øyrådet på Gran Canaria. De som viser seg å ikke ha dette i orden, vil få en henvendelse fra konsortiet om å ordne opp i situasjonen.

Økningen i utleie av privatboliger til turister har angivelig ført til at det er en akutt mangel på faste boliger i bydelene Canteras, Guanarteme og La Isleta, skriver avisen La Provincia.

Konsortiet jobber også med å få øyrådet til å gjennomføre en lovendring der det kreves en urban kompatibilitetsrapport fra boligeiere som vil leie ut til turister. Dette for å sjekke om det er problemfritt med slik forretningsdrift i forhold til fastboende.

Slike rapporter kreves av alle som vil starte hotell, bar eller annen forretningsdrift.

For hotelleierforeningen i Las Palmas, Ahelpa, er urettferdig konkurranse fra ferieboliger som leies ut ulovlig den største bekymringen. Profesjonelle utleiere må overholde rekke krav som ulovlige ferieboliger ikke trenger å bry seg med.

En ending i loven om utleie av ferieboliger på Kanariøyene fra 2015 er for tiden under utarbeiding.

Tags