Langt flere voldtekter på Kanariøyene i år

I årets første halvår gikk kriminaliteten ned med 5 prosent på Kanariøyene men antallet seksuelle overgrep økte betydelig, ifølge den siste informasjonen om kriminalitet fra innenriksdepartementet.

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Kanariøyene og Extremadura er de to regionene i Spania hvor det har vært størst økning av seksuelle overgrep.

52 voldtekter ble rapportert inn fra januar til juni, en økning på 79,3 prosent. Forbrytelser mot den seksuelle frihet økte med 26 prosent. 

I provinsen Las Palmas (Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote) økte antallet voldtekter med 175 prosent til 33 og forbrytelser mot den seksuelle frihet med 31,6 prosent til 225 tilfeller.

23 av voldtektene i denne provinsen skjedde på Gran Canaria, en økning på 187,5 prosent. På Gran Canaria var den største økningen i øyas største turistkommune, San Bartolome de Tirajana i sør, hvor antallet voldtekter økte med 250 prosent fra 2 til 7.

Antallet overlagte drap økte fra 11 til 17 på Kanariøyene, en oppgang på 54,5 prosent. Narkotikakriminalitet økte med 11 prosent til 360 tilfeller.

De fleste andre typer kriminalitet gikk ned. Antallet ran økte imidlertid med 27 prosent på Gran Canaria, Bilinnbrudd gikk ned med 32,2 prosent på Gran Canaria..

På Tenerife økte boliginnbruddene med 26 prosent.

I alt ble det registrert 44.226 lovbrudd på Kanariøyene fra januar til juni.