ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 08. JUNI 2016 - SIST ENDRET 10. JUNI 2016
Det var menneskelig aktivitet 1300 år tilbake på La Fortaleza i Santa Lucia. Foto: Tibicena / La Fortaleza

La Fortaleza i Santa Lucía kan ha vært Gran Canarias eldste tempel

Analyser av geiteknokler funnet nær toppen av fjelltoppen La Fortaleza Grande i Santa Lucía på Gran Canaria viser at de stammer fra det 6.- til 7. århundret etter Kristus, skriver øyrådet på Gran Canaria i en pressemelding.

Sammen med en rekke andre funn tror arkeologiske forskere nå at La Fortaleza kan være Gran Canarias eldste tempel, og kanskje urbefolkningens tapte tempel Humiaga eller Humiaya.

1300 år med bosetting

Forskerne mener nå at den første menneskelige bosettingen i området skjedde for 1300 år siden, og at La Fortaleza spilte en svært viktig rolle.

En del av La Fortaleza Grande har vært bebygd med hus, murvegger og veier,

Det fins seks steinpaneler med helleristninger, og spirituelle aktiviteter er blitt utført av urbefolkningen på toppen av fjellet, ifølge forskerne. .

Viktig arkeologisk område

Santa Lucía har det området på Gran Canaria hvor den største samlingen av hulemalerier, gravplasser, huleboliger, siloer og steder som kan ha vært brukt til astronomiske observasjoner fins samlet på ett sted.

For drøyt ett år siden åpnet et museum ved La Fortaleza hvor folk kan få vite mer om urbefolkningens aktiviteter og stedets funksjon.

63 000 euro til videre forskning

Øyrådet har nå bevilget 63 000 for videre studier, blant annet for å finne rester av bygninger fra urbefolkningens tid og. Hittil er det funnet over 15 slike bygninger.

La Fortaleza har et flatt platå på toppen hvor det trolig har foregått spirituelle aktiviteter der ild spilte en viktig rolle. Fra platået stuper fjellet loddrett ned i Tirajana-krateret.

Det fins også en vid tunnel som går tvers gjennom fjelltoppen.

29. april 1483 overga de to siste lederne av øyas urbefolkning seg til de spanske troppene på La Fortaleza, og Gran Canaria var erobret.

Les også

Santa Lucía: Lucia-feiring, vin og håndverk

Nytt museum åpnet i Santa Lucía på Gran Canaria i dag

Les mer om fortidsminner på Gran Canaria

Museer på Gran Canaria

Vi vandrer i Santa Lucía

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER