Kvinnen som døde i skogbrannen skal ha varslet naboene før hun omkom

Den svenske kvinnen i 60-årene som antas å ha omkommet under skogbrannen på Gran Canaria, skal ha varslet naboene om at brannen var på vei før hun selv ble offer for flammene.

Los Llanos de Ana López, hvor kvinnen ble funnet død, ligger cirka ti kilometer i luftlinje fra stedet hvor brannen oppsto, men brannfronten var ved bygda allerede etter en og en halv time. Ill: Google Maps / Canariajournalen

Det forbrente liket av en kvinne ble ved 11-tiden i dag funnet 600 meter fra huset hvor den svenske kvinnen hadde bodd i nærmere 20 år.

Mye tyder på at det er den svenske kvinnen som ble meldt savnet på torsdag etter at alle innbyggerne i Los Llanos de Ana López i San Mateo kommune ble brannevakuert på onsdag. Dette vil slås fast med sikkerhet når obduksjonen er gjort.

Varslet naboene ved 15.30-tiden

Naboer av kvinnen forteller i dag i avisen Canarias Noticias, som har fått saken fra nyhetsbyrået Efe, at hun ringte dem ved 15.30-tiden for å advare om at brannfronten var nær.

Da var det bare gått cirka en og en halv time siden brannen startet langt unna bygda, men vinden gjorde at den spredde seg over et område på 1000 hektar på bare tre timer. Det er rundt ti kilometer i luftlinje mellom det antatte arnestedet og Los Llanos de Ana López.

Skulle redde sauene

Etter å ha varslet naboene, skal kvinnen ha gått for å ta seg sauene sine. Siden var det ingen som så henne.

Da hun ble funnet, lå hun ved siden av en død sau. Hun var trolig i ferd med å flykte fra brannen ned på hovedveien.

En tilfeldighet kan ha gjort at det ikke ble oppdaget at hun ikke var blant de evakuerte: En annen kvinne som ble evakuert og har et lignende navn skal ha blitt registrert.

Ville trolig klart seg i boligen

Huset hvor hun bodde skal ikke ha blitt skadet i brannen, og hønene og katten som var i huset overlevde. Kvinnen ville trolig klart seg hvis hun hadde blitt i huset i stedet for å forsøke å redde sauene.

Kvinnen skal ha bodd på eiendommen sammen med sin mann fra Østerrike til han døde, og bodde der senere alene. Parets to barn i Østerrike skal være underrettet og på vei til Gran Canaria, ifølge Canarias Noticias.

Det svenske konsulatet på Gran Canaria har ikke bekreftet om det er den svenske kvinnen som har omkommet i brannen.

Tags