ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 19. DESEMBER 2017 - SIST ENDRET 20. DESEMBER 2017
Kranvannet i Arguineguin kan ikke brukes til mat eller drikke

Kranvannet i Arguineguin kan ikke brukes til mat eller drikke

De siste analysene fra helseinspektørene til øyrådet av kranvannet i Arguineguin sørvest på Gran Canaria viser et alt for høyt innhold av klor. 

ANNONSE

I en kunngjøring anbefaler derfor Mogan kommunen at vannet ikke drikkes eller brukes til matlaging før klorverdiene er tilbake på normalt nivå.

Nye vannanalyser vil bli gjort ukentlig i to måneder fremover. Restriksjonenen på bruk av vannet gjelder frem til kommunen kommer med en ny kunngjøring om at vannet er trygt igjen.

For mye klor i vannet kan gi bivirlninger. og vond smak og lukt på vannet. Høyt kloridinn­hold kan også gi økt utløsning av  tungmetaller fra ledningsnett og armaturer og økt korrosjon.

I Norge sier Drikkevannsforskriftens at grenseverdi for klorid er 200 milligtram klorid per liter vann, og at det i avsaltet havvann ikke bør overstige 30 milligram per liter.. 

ANNONSE

Stephen Brandt-Hansen og Bjørn W.W. Jørgensen spiller i Argüineguin

24.10.2019 18:00 - 24.10.2019 20:00

Stephen Brandt-Hansen og Bjørn W.W. Jørgensen åpner høstes konsertsesong på Sjømannskirken i Arguineguin
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE