ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 31. AUGUST 2017
Kanariøyene er en ubestridt favoritt for nordiske turister, som fortsetter å reise til øygruppen i stadig større antall. Her fra sanddynene i Maspalomas på Gran Canaria. Foto: Pixabay
Kanariøyene er en ubestridt favoritt for nordiske turister, som fortsetter å reise til øygruppen i stadig større antall. Her fra sanddynene i Maspalomas på Gran Canaria. Foto: Pixabay

Kraftig økning av nordiske turister i Spania i år

Antallet nordiske turister som har besøkt Spania i årets sju første måneder økte med 13,5 prosent fra samme periode i fjor til et antall av 3.478.812.

ANNONSE

Norden er nummer fire på statistikken etter Storbritannia, Tyskland og Frankrike, viser tall som er lagt frem i dag i Frontur, en offisiell turistundersøkelse som er presentert av det nasjonale, statistiske instituttet INE.

I juli alene økte antallet turister fra Norden med 13,4 prosent til 744.657, og er også i denne måneden nummer fire på topplisten. 

Over åtte millioner utlendinger på Kanariøyene

Antallet utenlandske turister totalt på Kanariøyene har økt med 8,8 prosent i årets sju første måneder sammenlignet med samme periode i fjor, som var et rekordår.

8,1 millioner utlendinger har reist til Kanariøyene fra januar til juli, 1,16 millioner i gjennomsnitt per måned.

I juli alene økte antallet utlendinger som reiste til Kanariøyene med 4,4 prosent til 1,1 millioner. 42 prosent av disse var briter og 19,6 prosent tyskere.

Nest flest

Kanariøyene er nummer to i Spania i antall turister etter Catalonia, hvor det kom nesten 11,2 millioner. Balearene er nummer tre med cirka 7,9 millioner.

Spania har økt med 11,3 prosent i år til 46,9 millioner utenlandske turister. I juli kom det 10,5 millioner, opp 10,1 prosent.

Les også

20 prosent flere nordmenn tok sommerferien på Gran Canaria i år

Kanarieöarna erbjuder det perfekta klimatet för en underbar semester

Världens bästa klimat finns på Gran Canaria

Canariajournalen presenterer den typiske Kanariøyene-turisten

Turister med lav inntekt bruker mest penger på Kanariøyene

Kanariøyene har blitt enda mer avhengig av turismen

Hvor mange turister kan Kanariøyene tåle?

2017 kan bli et skjebneår for turismens fremtid på Gran Canaria

ANNONSE

Status Quo spiller på Tenerife og Gran Canaria

25.05.2018 21:00 - 26.05.2018 21:00

MUSIKK: Den britiske boogierock-gruppen Status Quo, som har holdt det gående i over 50 år og har solgt cirka 120 millioner plater, holder konsert i Las Palmas og La Laguna.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE