ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 03. OKTOBER 2017
Ryanair, Easyjet og endre selskap som flyr fra Storbritannia kan trolig fylle flyene til randen etter at Monrach gikk i bakken. Foto: Monarch Airlines
Ryanair, Easyjet og endre selskap som flyr fra Storbritannia til Kanariøyene kan trolig fylle flyene til randen etter at Monrach gikk i bakken. Foto: Monarch Airlines

Konkursrammede Monarch fraktet cirka 500 000 turister til Kanariøyene i fjor

 I 2016 fraktet det britiske flyselskapet Monarch Airlines, som gikk konkurs i går, cirka 500 000 turister til Kanariøyene. Spørsmålet er om alt dette kan dekkes inn av andre flyselskap.

ANNONSE

500.000 er cirka tre prosent av alle passasjerene som fløy til Kanariøyene og nesten like mange som antallet svensker som fløy dit i fjor (cirka 550.000).

Hvis antallet flypassasjerer regnes for flyvinger til eller fra Kanariøyene, er antallet 1.037.986.

Fordeling per kanariøy

Den største andelen av passasjerer, 573 459, ble fløyet til og fra Tenerife. Det utgjør 5,5 prosent av totalen på Tenerife.

Til og fra Lanzarote ble det fløyet 285 939 passasjerer, 4,3 prosent av totalen, og til og fra Gran Canaria 104 829 passasjerers, 0,9 prosent av totalen.

Monarch fløy også 73 759 passasjerer (1,3 prosent) til og fra Fuerteventura.

Løft for Norwegian

Aksjekursen til flyselskapetne Norwegian Easyjet, Ryanair og International Airlines Group (IAG) steg på børsen etter at Monarch ble satt under administrasjon, skriver Dagens Næringsliv.

Analytikere som næringsavisen har kontaktet tror ikke at Norwegian-sjefen Bjørn Kjos vil kjøpe restene av selskapet, selv om Kjos ifølge Press Association at Norwegian i september så på muligheten for å kjøpe hele eller deler av selskapet, noe Norwegians pressetalsmann Lasse Sandaker Nielsen ikke ville kommentere overfor Dagens Næringsliv.

Pilotkamp i lavprisselskapene

Monarch har cirka 2000 ansatte som nå står i fare for å miste jobbben.

Hans Jørgen Elnæs, luftfartsrådgiver i WinAir, til Nettavisen at lavprisselskapen vil slåss om Monarchs piloter, og Lasse Sandaker Nielsen sier til avisen at Norwegian er på jakt etter piloter og kabinpersonale i Storbritannia, og oppfordrer alle til å søke.

Les også

Monarch Airlines opphører og tusenvis er strandet på Kanariøyene

Her er direkteflyene fra Norge til Kanariøyene

Fakta om fly til Gran Canaria

ANNONSE

Vannfest i Santa Brígida

18.08.2018 10:00

FOLKEFEST: Fiesta del Agua
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE