ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. AUGUST 2019
La Orotava, Tenerife. Foto: Pixabay

Kommune på Tenerife har erklært klimakrise

La Orotova kommune på Tenerife har enstemmig vedtatt å erklære klimakrise i kommunen. Det innebærer blant annet mer opplæring og informasjon om klimakrisen og dens effekter, og fremming av fornybar energi.

ANNONSE

Initiativet kom fra klimaalliansen "Madres por el Clima-Tenerife".

Målet er at befolkningen skal bli mer bevisst på at det pågår en økologisk krise og de forandringene som er nødvendige for å stoppe denne nødsituasjonen.

Partiene i kommunestyret anerkjenner at de økologiske systemene er i alvorlig fare.

I La Orotava er allerede tiltak for energisparing, bruk av solceller, økologisk landbruk og resirkulering med mer satt ut i livet, men politikerne mener at mer må gjøres. Dokumentet med klimakriseerklæringen sikrer at alle grupper jobber mot det samme målet.

Målet er nullutslipp innen 2040 og helst før 2035, hvis det er mulig, og å stoppe tapet av biologisk mangfold samt gjenoppbygge det økologiske systemet, skriver kommunen i en erklæring.

For kommunen er det essensielt å lage en handlingsplan og å satse på 100 prosent fornybar energiiog bærekraftig mobilitet.

Samt å skape fotgjengersoner, oppmuntre til bruk av sykler og andre ikke-forurensende transportmidler,  redusere energibehovet, fremme energieffektivitet og fornybare energianlegg; lage utdanningsrom og informasjon til befolkningen om den klimatiske nødsituasjonen; og innføre en  avfallspolitikk oder en unngår prosjekter basert på fossilt brensel.

Klimakrisedokumentet forplikter også til å ta for seg landlige, økologiske og menneskelige fornyelsesprosjekter. Det anses som nødvendig å fremme en lokal økonomi, matsuverenitet, skogbruk og landbruk.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER