ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. MARS 2015 - SIST ENDRET 10. APRIL 2015
Ordføreren i Agüimes "tanker opp" en elbil. Foto: Mancomunidad del Sureste

Kommunale elbiler i sirkulasjon sørøst på Gran Canaria

Kommunene Ingenio, Agüimes og Santa Lucia sørøst på Gran Canaria har i fellesskap kjøpt inn fire elbiler og installert sju ladestasjoner og en vindturbin.

ANNONSE

Vindturbin er på ti kilowatt og er plassert i Arinaga. Den skal produsere 30 000 kilowattimer per år, nok til å dekke energibehovet til de fire bilene.

Strategisk plasserte ladestasjoner

Den ene ladestasjonen er plassert ved hovedkvarteret til de tre kommunenes samvelde i Arinaga, på samme sted som vindturbinen. De seks andre er plassert ved innfartsårene til kommunene.

Bilene skal bidra til lavere transportkostnader og mindre utslipp, skriver kommunene i en pressemelding.

Kan spare 68 millioner euro

70 000 privatbiler er i drift i Ingenio, Agüimes og Santa Lucia. Hvis alle disse hadde blitt byttet ut med elbiler, ville de årlige utslippene bli redusert med 87 000 tonn CO2.

Tallet er basert på en gjennomsnittlig daglig kjørelengde på 50 kilometer.

Kommunesamveldet har også regnet ut av det ville gitt en besparelse på 68 millioner euro i året.

Ifølge deres beregninger er den gjennomsnittlige driftskostnaden for en elbil cirka tre euro per 100 kilometer, mens det koster åtte euro med en konvensjonell bil.

Renault-modeller

Bilene som er kjøpt inn er tre Renault Fluence og to Renault Zoe. Disse har en teoretisk kjørelengde på 170 kilometer på fulladet batteri.

Totalkostnadene for biler, ladestasjoner og vindturbin er 174 000 euro. Cirka 52 000 euro er gitt i støtte fra et europeisk utviklingsfond, og  cirka 10 000 euro fra den kanariske regionsregjeringen.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER