ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. JULI 2014 - SIST ENDRET 09. JULI 2014
Wenaasgruppen vil bygge et luksushotell på en tomt som ligger ved kjøpesenteret i Puerto de Mogan på Gran Canaria.. Foto: Hugo Ryvik

Klart for norsk hotellprosjekt på Gran Canaria

Hotellbygging på Kanariøyene har blitt utsatt på grunn av uenigheter mellom den spanske og den kanariske regjeringen om moderniseringsloven for turisme på Kanariøyene. Nå er saken avklart i retten, og et norsk hotellprosjekt kan settes i gang.

ANNONSE

Den norske Wenaasgruppen har lenge planlagt å reise et Radisson Blu-hotell med 912 sengeplasser til 45 millioner euro i Puerto de Mogan sørvest på Gran Canaria.

– Vi anser at rettsavgjørelsen betyr at vi kan bygge det planlagte femstjernershotellet på tomten i Puerto de Mogan, sier Lars Wenaas, leder for Wenaasgruppen, til Canariajournalen.no.

Wenaasgruppen eier fra før andeler i et leilighetshotell i Arguineguin-området på Gran Canaria med 189 rom som ble åpnet i 2012.

2500 nye hotellsenger

Uenigheten har ført til at flere planlagte hotellprosjekter til 133 millioner euro med til sammen 2500 hotellsenger har stoppet opp, skriver Laopinion.es.

Saken er nå avklart i retten, og de fleste av disse setter i gang byggingen. 

Fire eller fem stjerner

Striden i retten sto om det kun skal tillates bygging av nye hoteller med minimum fem stjerner på tidligere ubebygd mark, slik det står i turismeloven, eller om det skal tillates bygging av firestjerners hoteller også.

En rettsavgjørelse konstitusjonsretten denne uken gir den kanariske regjeringen medhold, slik at det fortsatt er femstjernersregelen som gjelder for nye hoteller. Loven gir også anledning til at eksisterende hotell kan bli oppgradert til fem stjerner.

Lopesan ser nå ut til å realisere planer om et villahotell i Meloneras sør på Gran Canaria med 178 sengeplasser til 13,7 millioner euro.

På Tenerife ligger det an til at tre prosjekter på Playa San Juan i Guia de Isadora og i Americas-området i Adeje blir realisert.

ANNONSE
ANNONSER