Kanariøyene vil øke presset mot ulovlig utleie av ferieboliger

Inspeksjonspresset mot ulovlig utleie av ferieboliger skal øke, uttalte turistministeren på Kanariøyene, Isaac Castellano, i et turistforum i Santa Catalina-hotellet i Las Palmas i dag, mandag.

Slike røde skilt skal monteres synlig på ferieboliger som er godkjent for utleie på Kanariøyene. Det fins også andre utleievarianter, slik som Casa Rural (merket med CR). Foto: Hugo Ryvik

Ifølge Castellano skal ressursene for inspeksjoner økes, skriver avisen La Provincia. Av 131.000 sengeplasser som tilbys på utleieportaler på internett, er bare 18.000 regulerte, hevder han.

Utkastet til en ny utgave av loven om utleie av ferieboliger skulle legges ut til offentlig høring i mars, men er fortsatt ikke klart.

Castellano påpekte at en av tingene som skal inn i loven er at de digitale utleieformidlerne må be om registreringsnummer på de ferieboligene som annonseres.

En pakt skal ha blitt inngått mellom hotellbransjeforeningen FEHT og utleieportalen Booking om at Booking skal fjerne utleieboliger som skaper urettferdig konkurranse, ifølge visepresidenten i FEHT, Tom Smulders.

Tilstrømningen av turister til Kanariøyene er like stor som i rekordåret 2017 til tross for at konkurrerende reisemål som Egypt og Tyrkia er på banen igjen, kom det frem under forumet. Hotellprisene kommer derfor neppe til å bli lavere med det første.

For sommeren har antallet fly til Kanariøyene økt med 0,8 prosent fra i fjor, ifølge Castellano. En reduksjon i britiske turister blir kompensert av en økning i tyske og spanske turister.

Tags