Kanariøyene skal innføre covid-testing på lufthavnene

Etter et videomøte med pakkereiseselskapet TUI Tysklands direktør onsdag, kunngjorde Kanariøyenes president, Angel Víctor Torres at Kanariøyene skal innføre frivillig covid-testing på lufthavnene.

Lufthavner på Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote skal ha covid-testing av turister fra Tyskland. Foto: Canariajournalen

TUI Tyskland kunngjorde denne uken at de gjenopptar pakkereiser til Kanariøyene lørdag 3.oktober, uavhengig av om tyske myndigheter fraråder reiser.

Kanariøyenes turistminister og direktøren for hotellkjeden RUI deltok også i videomøtet i går.

Torres har avklart med TUI-direktøren at testing av turister selskapet frakter til flyplassene kan innføres tidlig i november, skriver den regionale regjeringen i en pressemelding.

Tysklands kriterier for å definere høy smitterisiko med fraråding av reise til et område er 50 smittetilfeller i løpet av de siste sju dager. Kanariøyene lå i går litt over dette.

For de siste 14 dagene, har Kanariøyene de laveste smittetallene i forhold til innbyggertallet av alle regioner i Spania. I går lå det  på 107 tilfeller per 100 000 innbyggere, ifølge dagsrapporten fra det spanske helsedepartementet.

Torres understreker at innbyggerne må fortsette å følge smittevernregulativet og ikke senke guarden, selv om utviklingen er god for tiden.

Testene av TUI-reisende blir av et utvalg av de reisende, og er frivillig.

TUI skal fly turister fra Tyskland til Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote. Det legges opp til sju avganger per uke.