ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 23. NOVEMBER 2015
Siden Spanias arbeidsreform med innskrenkede rettigheter for ansatte kom i 2012, har utnyttelse av arbeidskraft blitt et større problem og antallet deltidskontrakter har blitt mange flere. Illustrasjonsfoto: Ayuntamiento de Las Palmas

Øker innsatsen mot utnyttelse av arbeidskraft og svartarbeid

Regionsregjeringen på Kanariøyene ansetter 40 nye inspektører og øker antallet inspeksjoner av arbeidsplasser for å stoppe utnyttelse av arbeidskraft.

ANNONSE

Hittil i år er det avslørt 3.888 tilfeller der arbeidere er utnyttet av arbeidsgiverne, skriver avisa Diario de Avisos.

Patricia Hernandez, sosial og arbeidsminister og visepresident på Kanariøyene, har kunngjort at det skal gjennomføres 1.600 inspeksjoner på dette området neste år.

Stor økning

I dag har Kanariøyene 49 inspektører og 36 assisterende inspektører som tar seg av alle typer arbeidsrelaterte inspeksjoner slik som overvåking av rekruttering, arbeidsforhold, diskriminering, seksuell trakassering, og svartarbeid og andre irregulære forhold.

24.910 inspeksjoner totalt er planlagt for neste år. Inspeksjonene skal særlig rettes mot hotell- og restaurantbransjen.

Jobber alt for mange timer

Fra januar til oktober i år er det gjort 21.534 inspeksjoner. 12.083 besøk ble gjort hos firmaer.

Av irregulære forhold er overveiende det flest tilfeller der arbeidere i deltidsstillinger jobber flere timer enn de skal. 536 tilfeller der de ansatte jobber dobbelt så mange timer eller mer i forhold til det som er kontraktfestet.

Hele 41,2 prosent av arbeidskontraktene på Kanariøyene er deltidsansettelser. Andelen har økt betydelig etter Spanias arbeidsreform i 2012.

Les også

Lønnsforskjellene har økt på Kanariøyene

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER