ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. SEPTEMBER 2017
Trykket på Kanariøyene, som nærmer seg grensen til hvor mange turister det fins overnattingsplasser til, kan bli enda større i vinter på grunn av naturkatastrofene i Mexico, Cuba, Karibia og Florida. Her fra Amadores-stranden på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik
Trykket på Kanariøyene, som nærmer seg grensen til hvor mange turister det fins overnattingsplasser til, kan bli enda større i vinter på grunn av naturkatastrofene i Mexico, Cuba, Karibia og Florida. Her fra Amadores-stranden på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Kanariøyene kan få flere vinterturister som følge av naturkatastrofene på andre reisemål

Avbestillinger av reiser til Karibia, Florida og Mexico fra nordiske, britiske, tyske og nederlandske turister gjør at europeiske reiseselskap styrer flere kunder mot Kanariøyene, skriver den spanske avisen ABC.

Kanarieöarna kan få fler vinterturister på grund av naturkatastrofer på andra resmål

ANNONSE

Turister flest er ikke ufølsomme for eller usolidariske med mennesker får føle naturkatastrofene som rammer turistreisemål på kroppen, men det vil ikke stoppe turistene fra å ville reise på ferie.

De kommer bare til å se etter alternative reisemål når stedet de planla å reise til blir ødelagt.

Det viser det seg at de allerede gjør, ifølge ABC: Titusener av turister skal ha avbestilt feriereiser til de rammede områdene.

Vintersesongen kan bli ødelagt

Ødeleggelsene etter naturkatastrofene kan stoppe eller hemme turismen i de rammede områdene i flere måneder fremover. Hoteller, flyplasser og andre turistanlegg er eller vil bli ødelagt eller skadet.

Mange europeiske vinterturister som søker sol og varme har Kanariøyene som det fremste alternativet. Øygruppen har et jevnt og stabilt klima med mange soltimer og lite nedbør om vinteren, og blir nesten aldri rammet av kraftige og ødeleggende stormer eller jordskjelv.

TUI i Tyskland skal ha rådet kunder som har bestilt reiser til Cuba, Bahamas og Florida de kommende dagene til å revurdere sine reiseplaner, ifølge ABC.

Milliardindustri

Orkanen Irma påvirker regioner med en turistindustri i mange milliarder dollar-klassen i mange måneder, akkurat i det de forbereder seg på vintersesongen.

Verdens turistråd har før naturkatastrofene anslått at 26 millioner turister vil besøker Karibia. I 2016 skal utenlandske besøkende i Karibia ha brukt 31 milliarder dollar.

Avventer hvordan situasjonen utvikler seg

Nora Aspengren, PR og kommunikasjonssjef hos TUI i Norge, syns det er for tidlig å si noe om hvordan vinteren blir for disse områdene.

– Vår første prioritet er å sørge for at kundene våre er i god behold og at deres sikkerhet er ivaretatt. Hva gjelder de berørte områdene og potensielt berørte områdene, så må vi avvente og se hvordan situasjonen utvikler seg, sier hun til Canariajournalen. 

 Høysesong for disse områdene er for TUIs del hovedsakelig i november og utover, opplyser hun.

 – Kunder som vil avbestille eller ombooke reisene sine vil få tilbud om andre destinasjoner. Kanariøyene kan absolutt være et alternativ, men det er som sagt tidlig å si. Det er fortsatt ledig kapasitet til Kanariøyene. 

Kanariøyene konkurrerer om europeiske vinterturister i perioden fra oktober til påske.

Les også

Trängsel på Kanarieöarna lockar resenärer till La Palma

Nära 9 av 10 svenskar har besökt Kanarieöarna

Kanarieöarna erbjuder det perfekta klimatet för en underbar semester

Världens bästa klimat finns på Gran Canaria

Kanariøyene har blitt enda mer avhengig av turismen

Utländska turister på Kanarieöarna spenderade 148 euro per dag i juli

Kraftig økning av nordiske turister i Spania i år

20 prosent flere nordmenn tok sommerferien på Gran Canaria i år

Canariajournalen presenterer den typiske Kanariøyene-turisten

Turister med lav inntekt bruker mest penger på Kanariøyene

Hvor mange turister kan Kanariøyene tåle?

2017 kan bli et skjebneår for turismens fremtid på Gran Canaria

ANNONSE

Ekstremløp på 265 kilometer på Gran Canaria

20.02.2019 09:00 - 24.02.2019 12:00

Transgrancanaria HG er et ekstremløp på Gran Canaria der nesten 4000 deltakere fra 68 nasjoner deltar
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE