ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. MARS 2018
Februar kan kort oppsummeres som våt og kald i forhold til det normale været på Kanariøyene. Her fra fjellet på Gran Canaria 9, februar. Foto: Cabildo de Gran Canaria
Februar kan kort oppsummeres som våt og kald i forhold til det normale været på Kanariøyene. Her fra fjellet på Gran Canaria 9, februar. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Kanariøyene hadde en ekstremt kald og våt februarmåned

Februar 2018 var ekstremt kald de fleste stedene på Kanariøyene, og den våteste siden februar 2010, ifølge det statlige værinstituttet Aemets værrapport.

Kanarieöarna hade en extremt kall och våt februari månad

ANNONSE

Temperaturen lå i gjennomsnitt 2 grader under det normale for måneden, 1,5 grader under i kystområdene og 3,5 grader under i høyere strøk.

Uvanlig varmt 16. februar

16. februar var det imidlertid svært varmt. Da ble det registrert 26,5 grader i Vallehermoso på La Gomera og over 25 i deler av Gran Canaria, slik som Las Palmas, Mogán og Tasarte.

25 graders varme ble også registrert 27. og 28. februar i Güímar på Tenerife, Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas, og Telde på Gran Canaria.

Mange kalde nestter

De kaldeste nettene inntraff 7., 8. og 14. februar. Da var nettene under 14 grader kalde i det meste av kystområdene.

7. februar ble det målt så lav temperatur som 7, 6 på Lanzarotes lufthavn, den laveste målingen siden 1972, året da temperaturregisteringene startet.

I svært høye strøk som Izaña på Tenerife økte antallet frostnetter vesentlig.  24 netter med frost ble registrert mot 11, som er gjennomsnittet for referanseperioden 1981-2010.

Havtemperaturen ved kysten var nede i 18,3 grader, nesten én grad under gjennomsnittet de siste 17 årene.

Regn i bøtter og spann

På over 900 meters høyde ble det registrert 200 millimeter nedbør. I områder som Corral de los Juncos og Tejedakom det over 400 millimeter.

Fra 1. til 8. februar kom det en nedbørsfront som ga kraftige regnskurer flere steder, slik som i Aguamansa, Los Silos, Palo Blanco, Tejeda, Telde og Teror.

Det kom også snø i høyere strøk i den perioden.

23. februar kom en ny, sterk nedbørsfront som ga 67 millimeter nedbør i løpet av en time i Agüimes og over 60 millimeter i San Bartolomé de Tirajana og kysten av Alajeró.

To dager senere kom en ny nedbørsfront som ga 109 millimeter på en time i Arico og store nedbørsmengder i El Tanque, Granadilla de Abona, Güímar og Vallehermoso.

Ved utgangen av februar kom stormen Emma storm, som førte til 150 millimeter nedbør på høyder mellom 80 og 2000 meters høyde sør og vest på Tenerife og kraftig nedbør flere andre steder.

Sol var det lite av overalt i februar.  

Tre omganger med sterk vind

Alle øyene ble rammet av sterk vind i februar i tre episoder.  27. og 28 februar ble det målt svært sterke vindkast på 70 prosent av Aemets målestasjoner.

Vindkast med orkanstyrke ble målt i Agulo, Alto de Igualero (166 kilometer i timen), Cruz de Tejeda, Valverde og på La Palmas lufthavn.

Den vedvarende vinden på La Palmas lufthavn ble målt til 48,4 kilometer i timen 28. februar, hvilket er den høyeste februarmålingen siden 1981.

Les også

Dammene på Gran Canaria har nå vann for tre års forbruk

Orkanvinder på Kanariøyene skapte mange problemer

Turgåere risikerer bøter etter redningsaksjon på Tenerife

Sandstrender i Mogan mistet store mengder sand under uværet

Ingen alvorlige ulykker under stormen på Kanariøyene

Åtte tyske turister er værfanget på Masca-stranden på Tenerife

Kanariøyene byr på klima for herlige ferieopphold

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria

ANNONSE

Rally med klassiske biler i Mogan

26.01.2019 08:30 - 26.01.2019 20:00

SPORT: Clásica de Mogán, rundt 40 klassiske biler deltar i løpet
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE