ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. JANUAR 2018
Denne bilen fikk trøbbel på glattisen på Gran Canaria  i går og havnet i autovernet. Ingen alvorlige personskader er meldt. Foto: Cabildo de Gran Canaria
Denne bilen fikk trøbbel på glattisen på Gran Canaria i går og havnet i autovernet. Ingen alvorlige personskader er meldt. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Isdronningen Dana holder fast grep om Kanariøyene

Værfenomenet Dana vil fortsette å kjøle ned Kanariøyene og skape ustabilt vær minst til og med lørdag, ifølge værmeldingene fra værinstituttet Aemet.

ANNONSE

Dana er et akronym for "depresión aislada en altura", og beskrives av Aemet som lavtrykk som er isolert i høyere områder. Det er en slags uværslomme som beveger seg over land og vann. Hun oppfører seg svært uberegnelig, ifølge meteorologene.

Snø og is dekker de høyeste områdene av Gran Canaria, Tenerife og La Palma i dag.

Det er ikke meldt om alvorlige ulykker eller hendelser frem til i morgentimene tirsdag som følge av det kalde været og nedbøren, men en del mindre alvorlige trafikkulykker og trafikkuhell, blant annet i Las Palmas.

Kan bli kraftige regnskyll i dag

Aemet melder om muligheten for kraftige regnskyll i dag, tirsdag 30. januar.

Gulvarselet for snø på Gran Canaria, La Palma og Tenerife fortsetter ut dagen i dag og gjelder også i morgen, onsdag, og gulvarselet for uvær på Fuerteventura og Lanzarote gjelder i dag også.

Minus 6,2 i natt

Minus 6,2 grader ble målt i natt på værstasjonen i Izaña, som ligger på 2390 meters høyde på Tenerife, og null grader i fjellbyen Vega de San Mateo på litt under 900 meters høyde Gran Canaria.

På sørsiden av Gran Canaria har det vært nede i ni grader i natt.

I går var det imidlertid oppe i 20 grader på dagen ved kysten i Maspalomas sør på øya, men lesere melder om sur vind og strendene var temmelig folketomme i går.

Haglvær på bystranden

På Canteras-stranden i Las Palmas haglet det i går ettermiddag så kraftig at stranden fikk et hvitt teppe – det er det ikke mange som har opplevd tidligere.

Det blåste også opptil full storm i vindkastene i de høyeste områdene på Kanariøyene i går, så shorts og t-skjorte var ikke akkurat det mest fornuftige plagget i fjellområdene.

Stor rasfare

Øyrådet varsler om stor rasfare i fjellstrøkene, og ber folk om å holde seg borte. I går gikk det ras mellom Artenara og La Aldea.

Nødetatene melder også om ras i dag tidlig i Vega  de San Mateo på Gran Canaria og Arafo på Tenerife.

Alle veier opp i de høyeste strøkene på Gran Canaria, fjellet Pico de Nieves og dets omgivelser, ble stengt klokken 19 i går kveld – kun fastboende i området og utrykningskjøretøy fikk kjøre på veiene.

Flyttet parkerte biler

Biler som var parkert i en ravine i Ojos de Garza like ved Gran Canarias flyplass ble fraktet bort i går på grunn av faren for flomvann. For et par år siden ble flere biler som sto her tatt av flommen under et voldsomt uvær.

Karnevalskonkurranser ble avlyst på Gran Canaria i går, og dessuten utendørsaktiviteter ved skolene.

Las Palmas kommune rigget i går til en midlertidig sovesal med 50 senger og matservering for 90 for hjemløse i bydelen La Isleta. 

Les også

Stenger fjellveier på Kanariøyene i påvente av snø og hagl

Nu spås snöstorm på Gran Canaria

Et utrolig syn: Brøytebiler i sving på Gran Canaria 

Se bildserie av plogbilar, isbelagda vägar och snö på Kanarieöarna

Se snöfilmer från Gran Canaria på Canarias 7

Kanariøyene byr på klima for herlige ferieopphold

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria

ANNONSE

Sankthans-fering på Gran Canaria

23.06.2019 19:00 - 24.06.2019 06:00

FOLKEFEST: Noche de San Juan
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE