Interesseforening vil mobilisere boligeiere i Puerto Rico mot ny tomtelov

PALT, en interesseforening for boligeiere som påvirkes av turismeloven på Kanariøyene, oppfordrer boligeiere i Puerto Rico sør på Gran Canaria til mobilisering mot en ny tomtelov for Kanariøyene som kommer i juli.

Det fins en hel del privateide boliger i bygninger som ligger på turismeregulert tomt i Puerto Rico, og flere av disse blir brukt som faste boliger. Foto: Frifot forlag

Dette er aktuelt for mange skandinaver som eier boliger i Puerto Rico, og også i Gran Canaria største turistområder, Maspalomas og Playa del Ingles.

Den nye loven vil påvirke boligeiere i Puerto Rico enda mer enn boligeiere i Maspalomas og Playa del Inglés, ifølge Plataforma de Afectados por la Ley Turística (PALT).

Forbud mot faste boliger

Et av punktene i loven er et forbud mot å bruke boliger som ligger på tomter regulert til turisme som faste boliger.

Dette skal gjelde boliger som har skiftet eier etter 1. januar 2017. Boligeiere som har kjøpt boligene før denne datoen og bruker disse til faste boliger, får amnesti og kan fortsette å bruke boligene som faste boliger.

De kan imidlertid ikke leie disse ut til turister eller selge boligene videre som faste boliger. 

I turistområder på Kanariøyene er det flere eldre turistanlegg der alle eller noen av turistleilighetene er gjort om til privatboliger og solgt som dette, og mange bruker disse som faste boliger. Dette er imidlertid egentlig ikke tillatt ifølge gjeldende lover og den nye tomteloven som snart skal vedtas.

Påvirker 70.000 mennesker

Tomteloven er et problem for 70.000 mennesker på Kanariøyene, ifølge PALT. Foreningen oppfordrer eierne til å ikke gi opp sin råderett over boligene.

Boligeierne bes ta kontakt med PALT innen 1. juli på lørdager mellom 9 og 14 i Calle Avda de Tirajana 36, Edificio Los Molinos, local 30, Playa del Inglés. 

Tags