ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 26. NOVEMBER 2012
Hotell Maspalomas Oasis ligger helt nede i strandkanten sør på Gran Canaria. Foto: Riu
Hotell Maspalomas Oasis ligger helt nede i strandkanten sør på Gran Canaria. Foto: Riu

Hotellkonkurrent vil ha Maspalomas Oasis fredet

Sjefen i hotellgruppen Lopesan ber presidentene på Gran Canaria og Kanariøyene om å frede hotell Maspalomas Oasis på Gran Canaria, som tilhører den konkurrerende kjeden Riu.

I april neste år starter rivingen av Maspalomas Oasis, som ble åpnet i 1968. Et nytt hotell med flere rom skal bli reist på samme tomt nede ved strandkanten i nærheten av fyrtårnet i Maspalomas.

Eustasio López González, president i Lopesan, ber nå om freding at hotellet i brev til presidenten på Gran Canaria, José Miguel Bravo de Laguna, og presidenten på Kanariøyene, Paulino Rivero.

Kulturarv for turismens start

González peker på at hotell Oasis er en turistmessig kulturarv og arkitektonisk arv som er like sentral for sørsiden av Gran Canaria som hotell Santa Catalina er for Las Palmas, skriver Laprovincia.es.

Oasis ble reist i starten på turistutbyggingen sør på Gran Canaria. Lopesan-sjefen er enig i at både Santa Catalina og Oasis behøver en grundig renovering for å bli bedre tilpasset kundenes krav, men de kan aldri bli revet, mener han.

Vurdering tar to uker

Laguna åpner nå en prosess for å vurdere om Oasis er en kulturarv.

Det er han nødt til i og med at det foreligger en henvendelse om freding. En teknisk komité skal etableres, og en avgjørelse skal kunne foreligge om cirka to uker.

Viser til lov om kulturarv

I brevet til presidenten for Kanariøyene viser Lopez til loven om kulturarv fra 1999. Den regionale regjeringen kan også kan starte en prosess for å frede bygninger som har en verdi som kulturarv.

Hvis en slik prosess blir startet kan det ta flere måneder å komme til en avgjørelse.

Ingen form for freding foreligger i dag

Planleggingssjefen i San Bartolome de Tirajana kommune, Manuel Vargas, peker på sin side på at det ikke foreligger noen freding av hotell Oasis som hindrer riving.

Riu har allerede fått klarsignal for å rive og bygge nytt.

Kanariske arkitekter går også inn for at hotellet skal bevares.

ANNONSE

Nyttårsfeiring i Las Palmas

31.12.2019 11:00

NYTTÅRSFEIRING: Stor feiring pågår flere steder i Las Palmas.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE