ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 19. FEBRUAR 2014
Veneguera er en liten perle som er forskånet fra turister. Stranden bli hyppig brukt av kanariere som vil være i fred. Foto: Hugo Ryvik.
Veneguera er en liten, grønn perle som er forskånet fra turister, den siste skansen på sørvestkysten av Gran Canaria etter at Puerto de Mogan-finkaen ble gjort om til turistområde. Stranden bli hyppig brukt av kanariere som vil være i fred. Foto: Hugo Ryvik.

Hotellgruppe ”kjøper landsby” på Gran Canaria

Den kanariske hotellgruppen Lopesan kjøper en stor aksjepost i utviklingsselskapet Costa Canaria Veneguera, som eier Finca Veneguera, et stort landbruksområde i Veneguera vest for Mogán på Gran Canaria.

ANNONSE

Veneguera

Veneguera. Ill: Google Maps/Canariajournalen.no

Veneguera ligger like vest for Mogan. Ill: Google Maps/Canariajournalen.no

Kjøpet innebærer at Lopesan mer eller mindre overtar både landbruksområdene og landsbyen Lopesan, som har vært skånet for turisme hittil.

Landbruket er på 2800 hektar og strekker seg langs Veneguera-ravinen fra Veneguera-stranden og nesten helt opp til hovedveien som går fra Mogán langs vestkysten.

Lopesan har kjøpt aksjene som Banco Santander eide i Costa Canaria Veneguera, og får dermed stor aksjemajoritet.

Costa Canaria Veneguera er et utsviklingsselskap som springer ut av mastodontplaner på 1990-tallet om å bygge turistanlegg med 110 000 senger i denne grønne perlen. Planene har hittil ikke vært i nærheten av å bli realisert. En høyesterettsdom fra 2011 har blokkert all utbygging.

Kjøpet ble registrert hos en notar i går, ifølge en pressemelding fra Lopesan.

Veneguera har lange tradisjoner med landbruk. Klimaet er særlig gunstig for dyrking av bananer, mango, avokado, sitrusfrukter og grønnsaker.

ANNONSE

Karneval i Las Palmas 2020

07.02.2020 20:30 - 01.03.2020 23:59

Karneval i Las Palmas med tema "Det var en gang".
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE