Lovforslag: Hotellene må betale for covid-testing av turister

De kanariske styresmaktene skal i dag, fredag, godkjenne en lov som pålegger hotellene og andre overnattingssteder å utføre og betale for covid-testing av turistene, skriver avisen Canarias 7

Covid-19-testing på Kanariøyene. Foto: Sanidad Gobcan

Det er en lov om turisme, helse og covid-19 som skal godkjennes i dag, skriver avisen.

Alle turister, både utlendinger og spanjoler, skal angivelig testes med PCR-metoden når de ankommer hotellene. Testene må etter sigende gjennomføres i løpet av 48 timer etter gjestenes ankomst.

Overnattingssteder med ti eller færre enheter, skal angivelig slippe å teste gjestene. I stedet må gjester over 18 år signere en helseerklæring, og de må ikke ha hatt symptomer eller ha vært i nærkontakt med smittede de siste to ukene.

Lovforslaget er kontroversielt, og har blitt avvist av hotelleierne, som ønsker at testene skal gjennomføres på lufthavnene, ifølge avisen. Den spanske sentralregjeringen skal foreløpig ha sagt nei til testing på lufthavnene med bakgrunn i motstand fra fagforeninger for de ansatte på lufthavnene. Dette til tross for at den kanariske regjeringen har bedt om dette. 

Alle overnattingssteder må angivelig informere gjestene på forhånd når bestillingen gjøres om testingen.

Turistene skal ikke pålegges noen kostnader for testingen, ifølge avisartikkelen.

Lovforslaget pålegger angivelig også alle gjestene å bruke sporingsappen Radar Covid, som må lastet ned i gjestenes mobil før de skrives inn på overnattingsstedet.

De som nekter å laste ned appen, skal angivelig nektes å skrive seg inn på overnattingsstedene.

Når gjestene skal reise hjem igjen, skal de angivelig kunne kreve en ny test på overnattingsstedet hvis deres hjemland krever at en slik test legges frem. I slike tilfeller må turistene etter sigende selv betale for testene.