ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 11. FEBRUAR 2019
Radisson-hotellet i Puerto de Mogán på Gran Canaria har høy standard og er ikke blant de billigste. Foto: Canariajournalen
Radisson-hotellet i Puerto de Mogán på Gran Canaria har høy standard og er ikke blant de billigste. Foto: Canariajournalen

Høye hotellpriser på Kanariøyene får reisearrangører til å ta nye grep

Reiseselskapet TUI skal ha krevd at hotellprisene blir moderert, og Thomas Cook viser angivelig til at kundene ser etter alternativer på grunn av høye hotellpriser på Kanariøyene.

ANNONSE

Hold deg oppdatert!

Høye hotellpriser på Kanariøyene får reisearrangører til å ta nye grep

Følg Canariajournalen på Facebook.

Der kan du i tillegg til nyhetsflyten følge diskusjonene og bidra selv i kommentarfeltene, og få en hel del ekstra informasjon, blant annet i form av:

  • Bilder
  • Filmklipp
  • Tips og råd
  • Ting som skjer
  • Informasjon som kan være nyttig
  • Nyheter om Kanariøyene fra andre medier

Ryanair, som er det største flyselskapet på Kanariøyene med 6,5 millioner persontransporter i 2018, fjernet nylig to ruter til Kanariøyene og satser i stedet sterkere på Israel.

Generaldirektøren i Ryanair, Michael O’Leary uttalte nylig til pressen at folk er lei av Kanariøyene, men modererte senere uttalelsen og påpekte at Ryanair fortsatt ser Kanariøyene som et viktig reisemål som selskapet satser på.

Héctor Gómez, generaldirektør i det spanske turismeinstituttet Turespaña, tilbakeviste O’Learys påstand om at folk er lei av Kanariøyene.

Det britiske reiseselskapet Thomas Cook går nå inn for å styrke sin egen hotelldivisjon og skal åpne 20 hoteller i 2019, hvorav seks i Spania.

Selskapet viser til en stor etterspørsel etter reiser til Tyrkia, Egypt og Tunisia fra kunder som søker alternativer til de høye hotellprisene på Kanariøyene.

TUI har angivelig nå overskuddskapasitet til Kanariøyene, skriver Preferente.com.

Antallet flyseter fra internasjonale lufthavner for sommersesongen (april-oktober) er redusert med 4,4 prosent i år, ifølge Promotur, Kanariøyenes markedsføringsorgan for turisme. For innlandsturismen er det en oppgang på 5,6 prosent, slik at nedgangen totalt er på 1,6 prosent.

Hotellprisene på Kanariøyene er på vei ned i år. For bestillinger gjort frem til utgangen av januar for perioden til og med september, er de i gjennomsnitt 3,7 prosent lavere på Gran Canaria og 5 prosent lavere på Tenerife, viser en oversikt på nettsiden Mirai.com.

Stor pågang og svært høyt belegg, og det faktum at mange hoteller er oppgradert til høyere standard de siste par årene, har bidratt til prisstigningen på Kanariøyene.

Turismemyndighetene på Kanariøyene jobber for å tiltrekke seg turister med god råd som legger igjen mer penger ved å løfte kvaliteten og utvide tilbudet, og beveger seg bort fra lavpristurismen.

Les også

Hotellprisene på Kanariøyene er på vei ned

Utenlandske turister brukte 334 millioner euro mer på feriereiser til Kanariøyene i fjor

Opptur for turismen i Las Palmas

Kanariøyene mistet over 100 000 skandinaviske turister i 2018

861 400 skandinaver tok direktefly til Gran Canaria i 2018

Verdens beste klima: Slik er været gjennom året i Puerto de Mogán

Hvorfor er nordmenn så begeistret for kyststrekningen i Mogán kommune?

Venter stor økning av spanske turister på Kanariøyene

Ryanair skal ikke stenge flybaser på Kanariøyene

Flere utlendinger hotellovernattet på Kanariøyene i desember

Norwegian legger ned flybaser på Gran Canaria og Tenerife

Fakta om å fly til Gran Canaria

Ny årsrekord for antall flypassasjerer på Kanariøyene

Hit reste svenskarna med TUI 2018: Tre Kanarieöar på topplistan

Kanariøyene byr på klima for herlige ferieopphold

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria

ANNONSE

Mango- og avokadomesse i Puerto de Mogan

01.09.2019 10:00 - 01.09.2019 14:00

Feria de Mango y aguagate de verano er en messe for mango og avokado som arrangeres på Plaza de las Gañanías i Puerto de Mogan.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE