ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 07. AUGUST 2019
CIE Santa Cruz de Tenerife i Hoya Fria. Foto: Caritas

Hjelpeorganisasjon ber den kanariske regjeringen gå inn for å stenge interneringssenter for utlendinger

Den katolske kirkes hjelpeorganisasjon Cáritas ber Kanariøyenes regjering om å stenge interneringssenteret for utlendinger i Hoya Fria på Tenerife.

Caritas omtaler  integreringssentrene (CIE) i Spania for fientlige og verre enn fengsel fordi de ikke tilbyr noen form for opplæring, trening eller asistanse for de som oppholder seg i sentrene..

Det er per i dag seks slike senter som er i drift i Spania. Denne helgen rømte 24 personer fra senteret i Hoya Fria, og 12 er fortsatt ikke funnet og ført tilbake.

 Lederen forCáritas migrasjonsprogram i provinsen  Santa Cruz de Tenerife, Arantxa Méndez,  uttaler i et intervju med nyhetsbyrået Efe at Kanariøyenes offentlige administrasjon og regjering kan innta en posisjon for å ¨stenge CIE-sentrene, selv om de er ansvaret til innenriksdepartementet i Spania.

Cáritas viser ti at både regionsregjeringens, øyrådene og kommunenes funksjon etter deres oppfatning er å blant annet går in for en politikk som hjeøper folk og ikke stigmatiserer dem, slik caritas hevder at sentrene gjør.

Caritas har elleve frivillige som hver uke jobber på interneringssenteret i Hoya Frio for å overvåke at senterets rehlement overholdes, og rapporterer at det kun er politi og sprinkler på senteret.
 
 Det påpekes at senteret fratar folks frihet av administrative grunner, slik som at de mangler oppholdstillatelsem ikke for at de har gjort noe kriminelt. De får angivelig ikke noen juridisk hjelp for å ta rede på hva de kan gjøre etter 60 dager i senteret, da de skal ut.

De blir ikke sendt tilbake til sine hjemland og ender på gaten uten pass og uten muligheter for å jobbe, ifølge Caritas.. 
 
 Hjelpeorganisasjonen viser til at det fins alternativer til CIEene, slik som å etablere er åpme senter som har spesialisert personell som jobber med immigranter og integrering.

Mennesker som eri CIEene vet ikke hvorfor de  er der ifølge Méndez, som ikke kjenner årsaken til flukten på lørdag. Mange er asylsøkere eller mindreårige med rett til særskilt beskyttelse, noe allmennheten generelt ikke er klar over.

Røde Kors, Caritas og andre frivillige hjelpeorganisasjoner besøker ofte sentrene for å hjelpe de som holdes der og gi dem gjestfrihet i det Caritas beskriver som et fientlig sted.
 
 Hoya Fría-senteret har 234 plasser, og for øyeblikket er det i overkant av 100 mennesker der.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER