Her tjener folk mest på å leie ut ferieboliger

I Costa Adeje sør på Tenerife kan boligeiere tjene over 14.300 euro i sommer på å leie ut en feriebolig til turister, ifølge en analyse utført av utleieportalen Home Away.

Feriebolig som leies ut på Kanariøyene. Det røde skiltet med teksten Vv viser at den er registrert og godkjent for utleie av myndighetene. Foto: Hugo Ryvik

Costa Adeje er det området på Kanariøyene hvor det er mest å tjene på slik utleievirksomhet, ifølge Home Away.

Det er også ett av områdene med de høyeste leieprisene for faste boliger.

Månedsinntekten for en ferieleilighet i Adeje ligger på 4776 euro i gjennomsnitt, anslår Home Away.

Gode inntektsmuligheter på andre øyer også

I San Bartolomé de Tirajana sør på Gran Canaria, øyas største turistområde er det også gode inntektsmuligheter. Der ligger inntektsanslagene på mellom 3000 og 4000 euro i måneden.

Det gjør det også i Tías og Playa Blanca på Lanzarote. I Los Cristianos på Tenerife, derimot, ligger det på i underkant av 2000 euro per måned.

En sammenligning mellom mulige inntekter fra utleie av ferieboliger på de ulike Kanariøyene viser at det i gjennomsnitt er mest å tjene på Lanzarote: 8328 euro i løpet av sommeren.

På La Palma er det minst å tjene: 5745 euro per måned.

Vil motvirke boligboble

Analysen reflekterer situasjonen med stigende leiepriser også for faste boliger i Spania som gjør at stadig flere heller vil kjøpe boliger enn å leie.

Spanias utviklingsdepartement kunngjorde nylig at de vil støtte byggingen av 20.000 utleieboliger i løpet av fire til seks år for å motvirke en ny boligboble.

62 milliarder euro

Utleie av ferieboliger har økt med 33 prosent siden 2016 i Spania, ifølge Home Away. Utleievirksomheten genererte 62 milliarder euro i landet i 2017.

I gjennomsnitt ble det brukt 530 euro for 5,5 dagers opphold i ferieboligene i Spania i fjor.

I tillegg brukte turistene i gjennomsnitt 1845 euro på andre ting under fereioppholdet.

Utlendinger brukte 1134 euro på leie og 3282 euro på andre ting under gjennomsnittlig ti døgns opphold.

Over 40 prosent av ferieboligturister er familier, og over 35 prosent er par.

Plassering betyr mest

Plasseringen er den viktigste årsaken til at turistene velger ferieboliger, fulgt av miljø og pris for utlendinger og pris og miljø for spanjoler.

På Kanariøyene er 13,5 prosent av leietakerne spanjoler, 86,5 prosent utlendinger. 39,6 prosent er fra Storbritannia, Tyskland og Frankrike.

Ferieboligturister i Spania gir oppholdene en poengsum på 4,2 av 5, ifølge rapporten fra Home Away.

Tags