ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 29. DESEMBER 2016
Gran Canaria topper listen over destinasjoner for svensker og nordmenn og har økt vesentlig som en sommerdestinasjon. Foto:
Gran Canaria topper listen over destinasjoner for svensker og nordmenn og har økt vesentlig som en sommerdestinasjon. Foto: Foto: Anders Gundersen

Gran Canaria var svenskenes og nordmennenes favorittreisemål i 2016

De gamle klassiske destinasjonene Gran Canaria og Mallorca topper fortsatt listen over de mest populære destinasjonene for svenskene og nordmennene i 2016, skriver turoperatøren Ving i to pressemeldinger.

Artikeln har språkval på svenska och norska.

ANNONSE

Begge har vært i Ving-programmer siden 1950-tallet, men er hetere enn noensinne, ifølge Ving Sverige.

Kroatia har doblet antall svenske passasjerer sammenlignet med året før. Kapp Verde har økt med 35 prosent.

I 2016 kjøpte nesten to millioner svensker en pakkeferie i utlandet. Over en tredel valgte å reise med Ving. De fleste valgte Spania, og nummer to var Hellas.

Spania på topp

Spania, spesielt Kanariøyene, og Mallorca var den store vinneren. På Kanariøyene var det først og fremst Gran Canaria som trakk til seg svensker og nordmenn. I Hellas valgte de fleste svenskene tur til Rhodos og Kreta, men også de små, greske øyene var populære.

Ving Sverige har flere spanske nyheter, blant annet Almeria på den sørlige fastlands Spania og Menorca, til sommeren 2017, sier Magdalena Öhrn, Communications Ving.

20 prosent flere sommerbestillinger

20 prosent flere svensker har booket sine sommereiser sammenlignet med samme periode i fjor. Kroatia har slått alle rekorder for svenskene, og selv om Ving doblet reisevolumet sist sommer var det vanskelig å finne en tur dit i høysesongen, ifølge Magdalena Öhrn.

Hos Ving kan du nå bestille reiser til både nåværende vinter, sommeren 2017, og neste vinter. Etterspørselen etter reiser sommeren 2017 er stor, hovedsakelig til Spania og Hellas.

I Spania er det Mallorca og destinasjoner på det spanske fastlandet, inkludert nyheter Almeria, som hgår best, men Gran Canaria har økt vesentlig som en sommerdestinasjon.

Hit reiste de fleste svensker i 2016

1.Gran Canaria

2.Mallorca

3.Tenerife

4.Tyrkia

5.Rhodos

6.Kreta

7.Kypros

8.Thailand

9.Kroatia

10.Kapp Verde

Terror bremser ikke reiselysten

Ving Norge regner  med at rundt en million nordmenn skal reise på en charterferie neste år. I tillegg kommer de som bestiller pakketurer med rutefly og de som setter sammen reisen på egen hånd. Mallorca og Kanariøyene er eksempler på det.

Det er ingen reisemål som er mer populære enn Gran Canaria i vinterhalvåret, og til sommeren øker Ving med 22 prosent til Mallorca.

Reiselysten er stor, til tross for terror og uroligheter som har preget 2016, ifølge kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving, men nordmenn velger i større grad reisemål de oppfatter som trygge. 

Bare tre av ti nordmenn er redde for at det skal skje noe mens de er på ferie, viser en stor reiseundersøkelse Respons Analyse gjennomførte for Ving i høst.

Vil ha det lille ekstra

Rom med bassengutgang, hotell med det lille ekstra og generelt oppgraderinger som havutsikt blir bestilt først av nordmenn, viser Vings ferierapport for 2017.

I 2017 blir året da de første aktørene lar kundene få mulighet til å teste et hotell eller reisemål før de faktisk bestiller ferien sin med hjelp av virtuell virkelighet - virtual reality (VR), ifølge Ving

Les også

Svindlet turister med ikke-eksisterende utleieboliger på Kanariøyene

Høysesong for svindlere på Kanariøyene – nordmann fralurt 54.000 kroner

Turismen på Kanariøyene genererer 36 millioner euro - hver dag

Nordmenn og svensker flykter fra julestress og snø til sol og ro på Kanariøyene

Ving: Stor pågang etter reiser til Kanariøyene neste vinter

Canariajournalen er nå tospråklig - norsk og svensk

Årets reisetrender: Sterk økning for Gran Canaria

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria

Her er direkteflyene fra Norge til Kanariøyene

Fakta om fly til Gran Canaria

Kanariøyene byr på klima for herlige ferieopphold

Nesten 14 prosent flere utlendinger har tatt direktefly til Kanariøyene i år

Flere charterreiser til Kanariøyene til sommeren

Hotellprisene har steget med 15 prosent på Kanariøyene

Sju grunner til å besøke Kanariøyene året rundt

Økende sommerpopularitet for vinterfavoritten Gran Canaria

ANNONSE

Romantisk aften i Tejeda

23.06.2018 14:00

Noche Romántica, en romantisk aften under stjernene arrangeres i Tejeda, som er klassifisert som en av Spanias vakreste landsbyer
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE