Gran Canaria hadde sin beste turismesommer noensinne

Gran Canaria gjorde sin beste turismesommer noensinne i 2016. Mer enn 1,9 millioner mennesker besøkte øya mellom mai og oktober i år.

Bildet viser et luftfoto av Playa de Amadores, et av de mest besøkte stedene i løpet av sommeren på Gran Canaria. Foto: Flickr

Tallene representerer en økning på 20 prosent og 326.600 flere besøkende sammenlignet med samme periode i 2015.

Nyere data fra Frontur viser at sommersesongen i Gran Canaria oversteg selv de villeste forventninger. De bekrefter også en oppadgående trend som gjør at øya kan håpe på å nå målet om 4,2 millioner besøkende i hele 2016, ifølge Jimines, minister for turisme i Gran Canarias øyråd.  

Sommeren er spanjolenes tid på Gran Canaria

Sommeren er tiden da Gran Canarias strender er fylt med spanjoler og andre sørlige europeere. Når skandinaver og andre nordeuropeere nyter sin egen sommeren er det stekende hett i Madrid og andre byer i Sør-Europas innland.

Da "flykter" man for å unnslippe den intense varmen til det tempererte og relativt kjølige klimaet på Gran Canaria.

De som ønsker det litt kjøligere velger for eksempel Las Palmas, der temperaturen er behagelige 26 grader i løpet av august og september, mens de som liker det litt varmere kan velge Mogan eller Playa del Inglés, hvor det er et par grader varmere, rundt 30-31 grader.

Det kan sammenlignes med for eksempel Madrid, som kan ha temperaturer i overkant av 45 grader på sitt verste.

Storbritannia leder - men GC er kongen

Turisme i Storbritannia leder økningen av antall turister, muligens på grunn av billig pund etter "Brexit". De britiske øyer hadde 454.000, eller nesten en halv million flere besøkende i løpet av sommeren 2016 sammenlignet med året før.

Prosentvis i forhold til befolkningen leder Gran Canaria fortsatt, ettersom befolkningen på de britiske øyer er så enormt mye større.

Selv Norden øker

I Tyskland gikk turismen opp 22 prosent, og i Spania generelt 18 prosent.

I Norden var det 8 prosent flere besøkende i sommer, noe som også bekrefter en oppadgående trend for Nord-Europa.

Turistene blir lenger

På Gran Canaria var den gjennomsnittlige lengden på besøk 7,5 dager. Dette er også 3 prosent mer enn i samme periode i 2015.

65 prosent av kapasiteten ble fylt i hoteller og andre lovlige, registrerte overnattingssteder i sommerhalvåret.

Tags