ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 11. JULI 2017
Gran Canaria går inn for 70 prosent fornybar energi innen 2038
Gran Canaria har ambiøse planer om utbygging av fornybar energi. Foto: Hugo Ryik

Gran Canaria går inn for 70 prosent fornybar energi innen 2038

Fra en fornybar energi-andel på cirka ni prosent i dag til nesten 70 prosent om drøyt 20 år, er målet til øyrådet på Gran Canaria.

ANNONSE

Øyrådets president, Antonio Morales, presenterte på tirsdag en studie fra professor Roque Calero ved universitetet i Las Palmas om overgangen til fornybar energi.

Studien skal fungere som en retningsgiver for å oppnå energiuavhengighet. I forhold til 2014 skal avhengigheten av olje kjøpt utenfra for å drive oljekraftverkene kuttes med 50 prosent og CO2-utslippene skal reduseres med 48 prosent.

Det maksimale som kan oppnås med en stor utbygging av vindkraft alene er 60 prosent av kraftbehovet fordi det er behov for kraftreserver for å garantere stabilitet i kraftforsyningen, ifølge studien.

Med tillegg av et planlagt vann- og vindkraftverk, Chira-Soria, og utbygging av solkraft, kan oljeforbruket og CO2-utslippet reduseres ytterligere. Industrielle litium-ion-batterier på til sammen 200 megawatt kan også benyttes til energilagring for vind- og solkraft slik at dette kan bygges ut ytterligere, blir det påpekt.

Forbedringer i produksjonen av ferskvann fra saltvann og overgang til elbiler vil også gi besparelser i oljeforbruket. Bruk av gass er ikke med i scenarioet som presenteres i studien.

Scenarioet som presenteres er produksjon av 759 megawatt kraft fra dieselaggregat, 885 megawatt vindkraft, 120 megawatt solkraft og 200 megawatt energilagring samt 200.000 elbiler.

CO2-utslippene skal havne på 1,9 millioner tonn i året.

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

26.07.2019 18:00 - 28.07.2019 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa Canaria Soul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE