ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 03. MAI 2014 - SIST ENDRET 07. MAI 2014
Det fins anslagsvis 7500-8000 California-slanger i naturen på Gran Canaria, og hovedføden er gigantøglene på øya, som  står på listen over truede arter. Foto: Lampropeltis Life +
Det fins anslagsvis 7500-8000 California-slanger i naturen på Gran Canaria, og hovedføden er gigantøglene på øya, som står på listen over truede arter. Foto: Lampropeltis Life +

Gran Canaria blir neppe kvitt slangeplagen

Eksperter frykter at Gran Canaria aldri vil bli kvitt alle California-slangene som har invadert øya.

I to områder på Gran Canaria er det særlig mange California-slanger (Lampropeltis californiae getula), som ikke hører naturlig hjemme på øya og truer bestanden av Gran Canarias kjempefirfisler (Gallotia stehlini) og den stedegne blåhalede skinken (Chalcides sexlineatus).

Det er i La Solana og San Roque i aksen Telde-Valsequillo øst på øya, og i Gáldar nord på øya, i Gáldar albinoslanger og de andre stedene den mørke varianten av slangen

Klarer ikke å fange nok slanger

Siden 1998 har det vært gjort forskjellige forsøk på å bli kvitt slangene, men de formerer seg for fort og sprer seg til nye områder.

Det er fanget 2000 eksemplarer siden 1998, og den årlige fangsten er nå oppe i 500-600 per år.

Likevel har slangene i senere tid spredd seg til Ingenio, Santa Brigida, Teror og Tirajana-ravinen, og er dessuten observert på Tenerife også.

8000 slanger

Biologen Ramon Gallo mener det er viktig å hindre slangene fra å spre seg fra de områdene hvor de oppholder seg i dag, og unngå at historien gjentar seg på de andre Kanariøyene, skriver Laprovincia.es

Han anslår at det fins 7500-8000 California-slanger på Gran Canaria. Slangene er ikke farlige for mennesker.

Et internasjonalt seminar om håndtering av eksotiske reptiler som invaderer områder hvor de ikke hører hjemme blir holdt i Las Palmas 8. og 9. mai. Seminaret er en del av EUs Lampropeltis Life +-program.

ANNONSE

Trønderfestival i Puerto Rico

02.03.2020 18:00 - 04.03.2020 18:00

MUSIKK: Trønderfestival i Bora Bora Dansebaren i Puerto Rico
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE