ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. MARS 2014
Norske Sondre Amdahl tok en fin femteplass på hoveddistansen under Transgrancanaria 2014. Foto: The North Face Transgrancanaria
Norske Sondre Amdahl tok en fin femteplass på hoveddistansen under Transgrancanaria 2014. Foto: The North Face Transgrancanaria

Gode norske plasseringer i Transgrancanaria

Tre av fem startende nordmenn gjorde det skarpt under ekstremløpet Transgrancanaria på Gran Canaria i går. Vinneren av hoveddistansen ble diskvalifisert i dag.

ANNONSE

Joel Nyberg tok tredjeplassen på maratondistansen, Sondre Amdahl tok femteplassen på den lengste distansen, 125 kilometer, og Didrik Hermansen ble nummer fem 84-kilometeren.

Amdahl løp i fjor også, og tok da en fjerdeplass på samme distanse.

Tomas Pinås og Eirik Haugsnes, som ble nummer fem i fjor, havnet langt nede på resultatlista på 84-kilometers distansen. Svensken Kalle Simm løp også for Norge, og havnet på 109. plass.

Vinneren manglet teppe

Transgrancanaria ble rammet av en skandale da vinneren av langdistansen, Ryan Sandes, ble diskvalifisert i dag etter å ha blitt utropt til vinner i går.

Årsaken til diskvalifikasjonen var at han ikke hadde båret med seg et nødteppe i en beholder som alle løperne ifølge reglene skal bære på seg.

Minimumsinnhold

I tillegg til teppet skal beholderen innholde en lommelykt eller hodelampe med ekstra batterier, et rød lykt til å ha på ryggen, en definert minimumsmengde vann og mat, mobiltelefon, en vanntett jakke, lue og skjerf.

Reglene sier at løperne blir diskvalifisert hvis noe av dette mangler.

Franskmannen Julien Chorier rykket dermed opp til vinnerplassen, og Sondre Amdahl rykket opp fra sjette til femteplass.

Beintøff løping

Transgrancanaria er et terrengløp som krever ekstrem utholdenhet. Løypa går bratt til 1900 meter over havet, deretter bratt nedover.

540 løpere deltok i år på hoveddistansen, 125 kilometer. Totalt deltok cirka 2900 løpere

Transgrancanaria inngår Ultra Trail World Tour (UTWT) en serie med ti lange løpsdistanser forskjellige steder i verden.

ANNONSE

Mango- og avokadomesse i Puerto de Mogan

01.09.2019 10:00 - 01.09.2019 14:00

Feria de Mango y aguagate de verano er en messe for mango og avokado som arrangeres på Plaza de las Gañanías i Puerto de Mogan.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE