ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. MARS 2014
Norske Sondre Amdahl tok en fin femteplass på hoveddistansen under Transgrancanaria 2014. Foto: The North Face Transgrancanaria

Gode norske plasseringer i Transgrancanaria

Tre av fem startende nordmenn gjorde det skarpt under ekstremløpet Transgrancanaria på Gran Canaria i går. Vinneren av hoveddistansen ble diskvalifisert i dag.

Joel Nyberg tok tredjeplassen på maratondistansen, Sondre Amdahl tok femteplassen på den lengste distansen, 125 kilometer, og Didrik Hermansen ble nummer fem 84-kilometeren.

Amdahl løp i fjor også, og tok da en fjerdeplass på samme distanse.

Tomas Pinås og Eirik Haugsnes, som ble nummer fem i fjor, havnet langt nede på resultatlista på 84-kilometers distansen. Svensken Kalle Simm løp også for Norge, og havnet på 109. plass.

Vinneren manglet teppe

Transgrancanaria ble rammet av en skandale da vinneren av langdistansen, Ryan Sandes, ble diskvalifisert i dag etter å ha blitt utropt til vinner i går.

Årsaken til diskvalifikasjonen var at han ikke hadde båret med seg et nødteppe i en beholder som alle løperne ifølge reglene skal bære på seg.

Minimumsinnhold

I tillegg til teppet skal beholderen innholde en lommelykt eller hodelampe med ekstra batterier, et rød lykt til å ha på ryggen, en definert minimumsmengde vann og mat, mobiltelefon, en vanntett jakke, lue og skjerf.

Reglene sier at løperne blir diskvalifisert hvis noe av dette mangler.

Franskmannen Julien Chorier rykket dermed opp til vinnerplassen, og Sondre Amdahl rykket opp fra sjette til femteplass.

Beintøff løping

Transgrancanaria er et terrengløp som krever ekstrem utholdenhet. Løypa går bratt til 1900 meter over havet, deretter bratt nedover.

540 løpere deltok i år på hoveddistansen, 125 kilometer. Totalt deltok cirka 2900 løpere

Transgrancanaria inngår Ultra Trail World Tour (UTWT) en serie med ti lange løpsdistanser forskjellige steder i verden.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER