ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 08. FEBRUAR 2019
Faro de Maspalomas. Fra i dag av kan du beskue det innvendig helt gratis. Foto: Hugo Ryvik.
Faro de Maspalomas. Fra i dag av kan du beskue det innvendig helt gratis. Foto: Hugo Ryvik.

Fyret i Masaplomas er i dag åpnet for publikum etter omfattende renovering

Det emblematiske fyrhuset i Maspalomas, midt i hjertet av Gran Canarias sentrale truistområde, åpnet i formiddag dørene for publikum etter omfattende renovering.

Fyren i Maspalomas öppnades för allmänheten idag efter omfattande renovering

ANNONSE

Hold deg oppdatert!

Fyret i Masaplomas er i dag åpnet for publikum etter omfattende renovering

Følg Canariajournalen på Facebook.

Der kan du i tillegg til nyhetsflyten følge diskusjonene og bidra selv i kommentarfeltene, og få en hel del ekstra informasjon, blant annet i form av:

  • Bilder
  • Filmklipp
  • Tips og råd
  • Ting som skjer
  • Informasjon som kan være nyttig
  • Nyheter om Kanariøyene fra andre medier

1,4 millioner euro er brukt på renoveringen av fyrtårnet, som tente lyset for første gang i 1890 og fortsatt er i drift.

Se filmsnutt fra gjenåpningen av Faro de Maspalomas.

Det skal nå være mulig å gå opp til toppen av det 58 meter høye fyrtårnet for å beundre utsikten, og det er gratis inngang for alle. En takterrasse er også satt i stand.

Fyrhuset skal romme et etnografisk museum som kommer på plass senere. Inntil det skjer, skal det være tre forskjellige utstillinger i lokalene, meddeler øyrådet på Gran Canaria.

Det er utstillinger med nåtidens kanariske håndverk, reproduksjoner av urbefolkningens hjem og tradisjonelle kanariske hjem, og et rikt utvalg bilder fra Gran Canaria fra gamle tider frem til nåtid.

Dessuten fins det et dokkehus fra 1930-tallet med 17 rom der. Fyrhuset rommer også en turistinformasjon og håndverkutsalg. 

Fyret er tegnet av Juan León y Castillo. Fyrvokterne og deres familier bodde i det nesten 100 kvadratmeter store fyrhuset.

Restaureringsarbeidet ble forsinket da det ble oppdaget termitter i treverket i 2014, kort tid etter at arbeidet ble påbegynt. Nå er det 20 år siden de første planene om restaurering ble lagt.

Fyret er åpent for publikum 10-17.

Les også

Maspalomas – sanddyner og strandliv

ANNONSE

Mango- og avokadomesse i Puerto de Mogan

01.09.2019 10:00 - 01.09.2019 14:00

Feria de Mango y aguagate de verano er en messe for mango og avokado som arrangeres på Plaza de las Gañanías i Puerto de Mogan.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE