ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 19. JUNI 2012 - SIST ENDRET 20. JUNI 2012
Her skal det skje store ting (bildet er noen år gammelt, en del utbygging her skjedd siden det ble tatt). RIU-hotellet til høyre for fyrtårnet skal rives, og et nytt og bedre skal reises. Hele Maspalomas- og Playa Ingles-området skal rustes opp. Foto: Puertos de Las Palmas

Fornyelsesplanene for Gran Canaria sør er offentliggjort

19. juni ble planene for å fornye turistanleggene i Maspalomas og Playa del Inglés på Gran Canaria presentert.

ANNONSE

Den største oppgraderingen i Maspalomas og Playa del Ingles 50 år lange historie som turistmål er i ferd med å settes ut i livet.

Tidligere er det blitt kjent at 16 private hotell, kjøpesenter og andre anlegg skal moderniseres. 2761 turistsengeplasser blir berørt i denne omgangen.

I tillegg skal det gjøres store løft i de offentlige områdene, melder San Bartolome de Tirajana kommune i en pressemelding. Totalt kan 376 turistanlegg bli berørt.

Stort løft

Hele området mellom Bahía Feliz og Meloneras langs sørkysten skal rustes opp. Dette omfatter blant annet fjellområdene, naturparken Dunas de Maspalomas, og kvaliteten på strendene og turistanleggene.

Her har det vært et betydelig forfall opp gjennom årene, med svært mangelfullt vedlikehold.

45 prosent av de kommersielle sentrene i området har ikke hatt noen form for vedlikehold, og 36 prosent av turistanleggene.

Tre hovedområder

I planene forslås det å lage tre store, samlende hovedområder som knytes sammen med hverandre:

Et grønt område, noe som innebærer en "grønn turistby", et område som legger vekt på natur og miljømessig bærekraft, og et for fritidsaktiviteter, fornøyelser og forretninger.

Målet er å skape en visuell identitet basert på områdets naturmessige særpreg, som skiller det ut fra andre turistmål, og gi turistene unike opplevelser.

Insentiver

En del av bygningene skal få en ekstra etasje. Dette er et av insentivene det legges opp til:

Etasjene skal ikke brukes til å øke antall sengeplasser men til å få på plass spaanlegg, restauranter, treningsrom og andre ting som hever kvaliteten.

65 hoteller og 293 andre typer overnattingssteder i området kan potensielt dra nytte av denne muligheten.

Vises i 45 dager

Fornyelsesplanene, som er et strategidokument, skal nå ligge ute til offentlig visning i 45 dager fra de 19. juni ble publisert i Kanariøyenes offisielle gazette.

Totalt er 36 private anlegg med i planene, og turen kommer senere for de tjue resterende som ikke berøres i første runde.

Planene er utformet slik at flere kan bli lagt til. I alt er det 376 anlegg som potensielt kan bli berørt.

Totalt er det behov for å fornye 46 240 kvadratmeter.

Mange arbeidsplasser

Rehabiliteringen av alle private og offentlige anlegg i området som trenger opprusting kan gi jobb til cirka 12 000 mennesker, er det anslått.

Kostnadene er anslått til 275,5 millioner euro (drøyt 2 milliarder norske kroner) for det som skal gjøres i den første runden av opprustingen.

Oversikt

Veier og gater som skal forbedres er avenida Touroperador Tui, avenida de Tirajana, avenida Alemania, hovedveien GC-500, el Paseo Marítimo,  calle Las Retamas de San Agustín og avenida Alféreces Provisionales.

De privateide anleggene som skal fornyes i første runde er trestjernershotellet Apartamentos Carmen, som skal bli til femstjernershotellet Asgard, og Apartamentos Santa Mónica, som har kvalitetsbetegnelsen "en nøkkel" og skal rives for å bygge et firestjerners hotell.

I tillegg kjøpesenteret Baobab, kioskene i Paseo de Meloneras, Hotel Barceló Las Margaritas, Parque Temático Multiaventura, lott nummer 72 i Playa del Inglés, hvor Viajes Insular tidligere holdt til, og Hotel Riú Gran Palace Maspalomas Oasis fra 1968, som skal rives for å bygge et nytt hotell med en etasje mer.

Dessuten Colorado Golf, temaparken Wake Park Feliz, Apartamentos Con-Mar, Apartamentos El Palmar, kjøpesenteret Faro II og parsell CC1, hvor El Corte Ingles skal bygge et kjøpesenter, Ocean Park, Apartamentos Tenesoya, og kjøpesenteret Oasis.

ANNONSE
ANNONSER