Foreslår å etablere nasjonalpark i havet ved El Hierro

World Wildlife Fund har startet en underskriftskampanje for å få støtte til en snarlig etableringen av en nasjonalpark i Las Calmas-sjøen ved kanariøya El Hierro.

El Hierro kan få en nasjonalpark under vannet hvis WWF får det som de ønsker. Foto: WWF

Dette er det samme områder hvor det var et vulkanutbrudd på havbunnen i 2011 og 2012.  

Ekstraordinært

WWF ber både den spanske staten, den regionale regjeringen på Kanariøyene og øyrådet på El Hierro om å starte prosessen for å få erklært Las Calmas-sjøen som nasjonalpark på grunn av dens ekstraordinære verdier.

Ved utgangen av april hadde WWF samlet 50.000 underskrifter i en annen kampanje til støtte for etableringen av et beskyttet fristed for hvaldyr ved Fuerteventura og Kanariøyene.

Organisasjonens mål er å øke andelen beskyttede områder i Spania fra 8,5 til 20 prosent i 2025.

Dykkeparadis

WWF påpeker at Las Calmas er et av de ti beste dykkestedene i verden og har et eksepsjonelt biologisk mangfold med stedegne arter, og har stor økologisk og biogeografisk interesse.

Havbunnen danner et vakkert landskap hvor mange livsformer finner ly, understreker organisasjonen.

Spermhvaler, hvalhaier, delfiner, skilpadder og mange andre oseaniske arter kan sees veldig nær kysten sammen med andre arter som er typiske for kysten.

Noen få kilometer fra kysten er det opptil 3000 meter dypt, og havbunnen er bebodd av blant annet koraller, gigantiske østers og svamper.

Tags