ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 21. SEPTEMBER 2013 - SIST ENDRET 23. SEPTEMBER 2013
På mandag blir det mobilisering i Las Palmas mot oljeutvinning ved Kanariøyene. Ill: Coordinadora Ciudadana contra las Prospecciones en Canarias

Folkesamling mot oljeutvinning i Las Palmas

25. august går fristen ut for å komme med innspill til en konsekvensrapport om oljeutvinning ved Kanariøyene. 23. august blir det stormobilisering av oljemotstandere i Las Palmas.

23. august klokken 19.30 holder folkeplattformen mot oljeutvinning på Kanariøyene, Coordinadora Ciudadana contra las Prospecciones en Canarias, en samling foran den kanariske regjeringsbygningen på Plaza de Feria i Las Palmas.

Der vil det bli en presentasjon av argumenter mot oljeutvinning. Det er laget et skriv kan folk kan skrive under på, eller du kan levere inn dine egne argumenter.

Innspill til konsekvensanalysen

Argumentene vil bli levert som innspill til en miljøkonsekvensanalyse oljeselskapet Repsol hadde klar 1. august, og som ligger ute til høring til 24. september.

Denne rapporten har folkeplattformen lagt på Dropbox til nedlasting for de som vil laste den ned og lese den i sin helhet.

Argumentene ligger ute til nedlasting

De har også laget et eget, forhåndsskrevet skjema som folk kan laster ned og bruke hvis de vil levere inn argumenter under sitt eget navn mot oljeutvinning ved Kanariøyene.

I innspillet blir det pekt på at oljefeltene ligger i Kanariøyenes økonomiske sone, og at det dermed er Kanariøyene som har suverenitet, ikke den spanske stat. En offisiell delelinje mellom Marokko og Spania i det aktuelle havområdet finnes ikke.

Det blir også pekt på flere faktorer som gir høy miljørisiko, og mangelen på økonomisk uttelling for Kanariøyene ved oljeutvinning.  

I oppsummeringen av skrivet står det at undertegneren regner miljøkonsekvensrapporten for å være partisk, ufullstendig, uten kraft og bevisst utformet til fordel for oljeselskapene og deres partnere. Det avsluttes med et krav om at alle leteaktiviteter etter olje blir stoppet umiddelbart.

Lisens til å lete 

Oljeselskapet Repsol har fått lisens av den spanske regjeringen til å lete etter olje og gass i ni felt som ligger mellom 10 og 60 kilometer fra Lanzarote og Fuerteventura, mellom Kanariøyene og Marokko.

Selskapet planlegger å starte prøveboring i 2014, men først må konsekvensanalysen bli godkjent.

ANNONSE
ANNONSER