Flypassasjer fikk positivt prøvesvar for corona halvveis til Lanzarote

Testsvarene for corona-viruset ble klare for en person som var i luften på et fly mellom Madrid og Lanzarote på fredag, og det var positivt.

Lanzarotes lufthavn. Foto: Creative commons-lisens

Dette ble formidlet til flypersonalet, og smitteprotokollen ble aktivert om bord halvveis til Lanzarote.

Personen ble umiddelbart satt i to ukers isolat etter landing, bekrefter helsedepartementet på Kanariøyene til nyhetsbyrået Efe. Det ble også 14 medpassasjerene som satt i nærheten av mannen, ifølge Europa Press.

Grunnen til at han ble smittet, skal være at han hadde nærkontakt med et menneske som døde av corona-infeksjon. Han avla selv prøve før reisen til Lanzarote startet.

Kanariøyenes regjering krever nå en undersøkelse av den smittede passasjerens oppførsel for å ta rede på om han gikk om bord flyet i strid med regelverket i og med at prøvesvarene ikke var klare på det tidspunktet, skriver Canarias Ahora. 

Lanzarote har hatt 84 tilfeller av Covid-19 hittil, og tre dødsfall. For øyeblikket er det bare tre aktive tilfeller, ifølge data fra helsedepartementet.

Det er ikke registrert nye smittetilfeller på øya siden 30. april.

Den smittede bor angivelig i Castillo y Leon på fastlandet, og det var på et offentlig sykehus i denne regionen prøven ble analysert.