ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 24. SEPTEMBER 2020
Flyktningbåter i havnen i Arguineguin, hvor det tirsdag lå 38 slike båter samlet opp . Foto: Presidencia Gobcan

Flyktninger lå døde i over en uke i småbåt som ankom Kanariøyene

20. august ble 15 døde flyktninger funnet i en småbåt på vei til Kanariøyene fra Afrika. Obduksjonen viser angivelig at de har vært døde i mellom åtte og ti dager.

ANNONSE

Det vil si at de kan ha vært rundt to uker ute på havet.

Det er slått fast i obduksjonen av likene at flyktningene døde av tørst og sult ute på Atlanterhavet, skriver nettavisen Tiempo de Canarias.

Båten ble oppdaget av sjøredningstjenesten da de var 150 kilometer sør fra Gran Canaria under letingen etter en annen båt.

En patruljebåt fra Guardia Civil fraktet likene til havnen i Arguineguin på Gan Canaria.
Samme dag ble en annen båt i en tilsvarende situasjon oppdaget 203 kilometer fra Gran Canaria med ti passasjerer. Fire var allerede døde, og en femte døde i et redningshelikopter på vei mot land.

Disse fem døde også av tørst og sult, viser angivelig obduksjonen.

8. september ble passasjer i en båt reddet nær kysten av Tenerife. I båten med 58 passasjerer var det en død person, og to andre døde på et sykehus etter redningen.

Flyktningbåtene fortsetter å strømme på til Kanariøyene. Fra mandag til torsdag morgen denne uken har det kom det 20 båter med cirka 400 passasjerer, de fleste til Gran Canaria, men også noen til Tenerife.

Forrige uke kom det 20 båter med cirka 500 passasjerer. Hittil i år har det kommet over 200 båter med cirka 5500 passasjerer, seks ganger så mange som i fjor.

Denne uken sendte det kanariske parlamentet en henstilling til den spanske regjeringen om å få flyktninger innkvartert i mottakssenter på fastlandet fordi det nå er mangel på innkvarteringsplasser på Kanariøyene. 

Det nasjonale politiet beordret onsdag  interneringssenter (CIE) på Kanariøyene og fastlandet som ble stengt på grunn av corona- pandemien under Spanias alarmtilstand til å åpne igjen, skriver Europa Press.

Politiet beordrer angivelig også at prosedyrer for å returnere migranter som ikke har oppholdsgrunnlag blir satt i gang med konsulatene til de respektive landene.

Les også

Flyktningleiren i Arguineguin fylles opp like fort som den tømmes

Murring, knurring og trolling mot båtflyktninger på hoteller

Båtflyktning døde på vei til Tenerife – alvorlig for fem andre

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER