ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 05. NOVEMBER 2014 - SIST ENDRET 11. NOVEMBER 2014
Flyktningbåten gikk til land ved Punta de Maspalomas. Foto: Øyrådet på Gran Canaria

Flyktningbåt med 21 personer ankom Maspalomas i dag

En småbåt med 21 afrikanske flyktninger om bord kom i dag tidlig inn til turiststranden i Maspalomas sør på Gran Canaria. Flere kanariske aviser skrev at Røde Kors hadde aktivert sin ebolaprotokoll fordi noen av flyktningene skal ha hatt feber, men ebolamistanken ble senere avvist.

ANNONSE

Det er nyhetsbyråene Efe og Europa Press som formidler nyheten om båtens ankomst, som de skal ha fått bekreftet av kilder hos San Bartolome de Tirajana kommune.

Klikk her for å se en videosnutt fra hendelsen.

De 21 mennene og to kvinnene som kom med båten er helseundersøkt av Røde Kors, ifølge Efe. 

Avisene Laprovincia.es, Europa Press og andre kanariske aviser, som refererte til kilder i Røde Kors og Guardia Civil, skrev at minst fire av flyktningene hadde feber. Ifølge Europa Press bekreftet Røde Kors bekreftet at de hadde aktivert sin ebolaprotokoll.

Flyktningen ble holdt sør på Gran Canaria til de var nærmere undersøkt av leger. Etter kontrollen står det klart at det ikke foreligger noen mistanke om ebola. Europa Press har fått bekreftet fra helsemyndighetene at deres ebolaprotokoll ikke er aktivert. 

Båten ankom Punta de Maspalomas ved 9.30-tiden i dag tidlig.

Ebolaprotokollen

Ebolaprotokollen innebærer at det blir satt i verk spesifikke rutiner for transport, kontroll, håndtering og isolering av pasienter med symptomer på sykdom som kan være ebola, og folk som har hatt direkte kontakt med disse.

Prøver vil bli tatt på et av de tre sykehusene på Gran Canaria og Tenerife som er rigget for å ta imot ebolapasienter. De blir sendt til Madrid for analyse, og svarene skal komme i løpet av 24 timer.

Ved tidligere tilfeller når ebolaprotokollen har vært aktivert på Kanariøyene, har det vist seg å være malaria, ikke ebola.

Forsvundne båtflyktninger på Fuerteventura

På mandag så vitner en båt med sju flyktninger komme til Playa del Viejo Rey i La Pared nord på Fuerteventura, et uvanlig å farlig sted å gå i land på grunn av havstrømmene og vindforholdene.

Flyktningene hadde forsvunnet da politiet kom til stranden.

ANNONSE
ANNONSER