ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 20. SEPTEMBER 2017 - SIST ENDRET 21. SEPTEMBER 2017
Mika Westermark kom seg unna brannen i dag og advarer folk de kjenner i områder som kan bli berørt. Foto: Hugo Ryvik
Mika Westermark kom seg unna brannen i dag og advarer folk de kjenner i områder som kan bli berørt. Himmelen bak ham er gråfarget av røyken fra brannen. Foto: Hugo Ryvik

Flyktet til fots fra skogbrannen i Tejeda

400 personer er evakuert på grunn av skogbrannen i Tejeda på Gran Canaria i dag. Sirkku Hölttä og Mikael Westermarck fra Finland måtte løpe fra flammene.

Flydde till fots från skogsbranden i Tejeda

ANNONSE

– Vi var på fottur i området ved Llanos de Pez og hadde lunsj og slappet av da vi snudde oss og så en høy svart vegg av røyk like bak oss. Vi forsto at røyken kunne nå oss på grunn av vindretningen og måtte komme oss unna, forteller Hölttä.

Paret begynte å løpe mot bilen, som sto parkert cirka to kilometer unna. På veien traff de en kvinne som bor i området utenfor huset sitt, og advarte henne om å komme seg unna.

– Jeg så flammene bare 50 meter fra huset hennes, sier Hölttä.

Dette skjedde rundt klokken 14 i dag, forteller Westermarck.

– En politimann vi traff sa at flammene var nær Cueva Grande, sier han.

Ekteparet så flammene på fjellet over Santa Lucia på vei ned mot sikkerhet, forteller de.

400 mennesker er nå evakuert fra Las Lagunetas, Camaretas, Aríñez og Cueva Grande, ifølge myndighetene. I Agüimes øst på Gran Canaria daler det ved 19-tiden lokal tid aske fra himmelen.

Helikopter og fly fra Gran Canaria, La Gomera, La Palma , El Hierro og Tenerife er satt inn i slukningsarbeidet. Brannfronten var ved 18-tiden tre kilometer bred og flammene opptil 20 meter høye, rapporteres det.

Brannen startet i området ved Las Lagunetas og Aríñez og beveger seg mot San Mateo, uttaler presidenten i øyrådet på Gran Canaria, Antonio Morales, til pressen

I år er det ti år siden en storbrann som svidde av nesten 20.000 hektar på Gran Canaria, og rettssaken mot mannen som tente på brannen startet på mandag denne uken.

Les også

En storbrann har brutt ut i Tejeda på Gran Canaria

ANNONSE

Musikk- og kulturfestival i Santa Brígida

26.04.2019 12:00 - 27.04.2019 22:00

Festival de Música y Cultura Amazigh, en musikk og kulturfestival i bydelen La Atalaya i Santa Brígida
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE