Flere dyremottak på Gran Canaria går med i nytt nettverk for hjemløse dyr

Hundenettverket Red Canarias de animales sin hogar er et spansk pionerprosjekt for dumpede og hjemløse dyr. Flere dyremottak på Gran Canaria og andre kanariøyer har gått med i nettverket.

Utsnitt fra Leales.org med et par av dyrene som kan adopteres. Foto: Skjermdump fra Leales

Internettprosjektet ble startet i februar i år og har allerede mange offentlige og private deltakere på Kanariøyene på sine nettsider Leales.org.

Der kan folk legge inn etterlysninger og informasjon om dyr som er funnet eller søke etter dyr som er savnet eller skal adopteres, og det fins  informasjon fra og om dyremottak og mye mer.

Ikke bare på Kanariøyene, men andre steder i Spania og i andre deler av verden også.

Siste tilskudd er dyremottaket i Maspalomas, som nå er lenket til Leales.org,

Tidligere har blant annet det store, offentlige dyremottaket på Gran Canaria, Albergue Insular de Bañaderos i Arucas, drevet av det offentlige selskapet Gesplan, gått med, samt dyremottakene i Agüimes, Mogan og Ingenio kommune og en rekke dyrevernorganisasjoner.

All informasjon på ett sted

Nettsidene samler med andre ord informasjon om dyr fra en rekke hold på ett sted hvor det fins søkefunksjoner.

I tillegg til informasjon om savnede og hjemløse dyr, fugler, krypdyr og reptiler, fins informasjon om profesjonelle dyretjenester, aktiviteter og kampanjer, samt artikler og blogger relatert til dyr på Leales.org.

Bedre dyrevelferd

Dyremottaket i Maspalomas drives av San Bartolome de Tirajana kommune sør på Gran Canaria.

Rådmann for offentlig helse i kommunen, Francisco Pérez López, uttaler i en pressemelding at tiltaket bidrar til bedre dyrevelferd og til å motvirke at dyr blir dumpet, og til å øke bevisstheten om det etiske ansvaret dyreeiere har.

I 2017 gjennomførte mottaket i Maspalomas 260 inngrep for 77 katter og 177 hunder. 54 hunder ble bragt tilbake til sine eiere, og 76 hunder og katter ble adoptert.

34 dyr ble av forskjellige årsaker overført til det øydekkende dyremottaket i Arucas.

Tags