Fjellveier på Gran Canaria stenges tidligere på grunn av rasfare

Øyrådet på Gran Canaria besluttet i ettermiddag, torsdag 1. februar, å stenge alle veier som går opp i høyfjellet på Gran Canaria tidligere enn planlagt på grunn av rasfare og forverring av været.

Denne steinen dumpet ned på en av fjellveiene i dag. Været har forverret seg i fjellet på Gran Canaria, og øyrådet har besluttet å stenge veiene allerede klokken 16. Samtidig er det hyppige solglimt i sørvest og19 grader varmt i Puerto de Mogan. Foto: Øyrådet på Gran Canaria

Opprinnelig var det besluttet å stenge veiene klokken 18, nå blir de stengt to timer tidligere. Alle som befinner deg ovenfor og bak sperringspunktene blir i ettermiddag evakuert.

Mange har reist opp i fjellene for å oppleve sneen, noe de har hatt anledning til å gjøre på dagtid når det er lyst og varmere slik at isen på veiene smelter.

Ifølge myndighetene er det en kompleks situasjon å evakuere alle menneskene som er i høyere deler av Tejeda og forskjellige steder i Ayacata og Cueva Grande.

Det er flere kilometer lange bilkøer og trafikkork i fjellområdene i dag.

Værutsikter og føreforhold avgjør når veiene blir åpnet igjen. Det blir diskuert om det skal settes opp organiserte bussturer opp til snøen stedet for å la personbiler kjøre helt opp for å unngå farlige trafikksituasjoner og kork.

Øyrådet kan tidligst starte en eventuell bussrunde på fredag. Om det blir noe av, avhenger av værforholdene.

En planlagt mandelblomstfest i fjellbyen Tejeda denne helgen er utsatt til neste helg på grunn av uværet.

Tags