ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 09. FEBRUAR 2018 - SIST ENDRET 10. FEBRUAR 2018
De fleste veiene opp i høyfjellet på Gran Canaria åpnes i dag, men noen er fortsatt stengt på grunn av ras - det jobbes med å renske veiene. Veien mellom Tejeda og Artenara er imidlertid sterkt skadet, og vil være stengt i uker, kanskje måneder, fremover. Foto: Cabildo de Gran Canaria
De fleste veiene opp i høyfjellet på Gran Canaria åpnes i dag, men noen er fortsatt stengt på grunn av ras - det jobbes med å renske veiene. Veien mellom Tejeda og Artenara er imidlertid sterkt skadet, og vil være stengt i uker, kanskje måneder, fremover. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Fjellveiene åpnes igjen på Gran Canaria

Vinden har løyet, temperaturen stiger, nedbøren har minket og øyrådet på Gran Canaria har besluttet å åpne de fleste veiene opp i høyfjellet igjen i dag.

Bergsvägarna öppnas igen på Gran Canaria

ANNONSE

Øyrådet oppfordrer folk som drar opp i fjellene til å utvise stor forsiktighet – det er stor skredfare og fare for at trær ramler over ende på veiene. I tillegg advares det mot store isklumper som faller fra trærne.

Det er fortsatt lav temperatur og ligger fortsatt snø i de høyeste områdene, og øyrådet venter at det blir masseutflukt i dag av folk som vil oppleve snøen før den forsvinner. Det mobiliseres derfor mannskap som skal ta seg av dirigering av trafikk og parkering.

Regn likevel med lange køer og mye kaos i og med at det er dårlig med parkeringsplasser og smale, snirklete veier i fjellområdene. Veiskuldrene kan også være svekket av uværet.

Stengte veier

Disse veien holdes fortsatt stengt på grunn av ras: GC130 fra Cruz de los Llanos til Cazadores; veien som går til Pozo de Las Nieves fra GC134; GC135 ​​Los Pechos-området, og GC210 mellom Tejeda and Artenara.

Alle andre veier blir åpnet for trafikk i begge retninger. Camping- og rekreasjonsområder holdes fortsatt stengt fram til mandag på grunn av søle og skader som gjør dem uegnet for bruk.

Ingen OBS-varsler

I dag er det ingen OBS-varsler på Kanariøyene fra myndighetene eller det meteorologiske instituttet Aemet. Temperaturene er oppe i over 20 grader ved sørkysten av Gran Canaria og Tenerife.

Rett etter midnatt ble det imidlertid målt bare 0,4 grader i Vega de San Mateo og Cruz de Tejeda, begge steder på Gran Canaria, og minus 3,8 grader klokken 04.20 i Izana på Tenerife, 2390 meter over havet.

Vinden var oppe i sterk storm i kastene i natt i Izana, og full storm i Cruz de Tejeda, hvor det falt 8,4 millimeter nedbør frem til klokken 11 i dag.

Les også

Minus 14,5 grader på toppen av Tenerife i januar

Turister i livsfare satt snøfast på Gran Canaria i natt

Fire OBS-varsler for uvær fra øyrådet på Gran Canaria i dag

Vil erklære nødsituasjon for å få reparert rasskadet vei hurtig

Nytt steinras på veien mellom Tejeda og Artenara

Snøfrie fjellveier, men fortsatt stor rasfare på Gran Canaria

Sju personer måtte reddes ned fra fjellet på Gran Canaria

Mann savnet etter fall fra seilbåt i Las Palmas i uværet i dag

Isdronningen Dana holder fast grep om Kanariøyene

Over 40 mennesker måtte evakueres fra snøtoppen på Gran Canaria

Fjellveier på Gran Canaria stenges tidligere på grunn av rasfare

Fortsatt isstengte fjellveier på Gran Canaria

Et utrolig syn: Brøytebiler i sving på Gran Canaria 

Se bildserie av plogbilar, isbelagda vägar och snö på Kanarieöarna

Se snöfilmer från Gran Canaria på Canarias 7

Kanariøyene byr på klima for herlige ferieopphold

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria

ANNONSE

Ekstremløp på 265 kilometer på Gran Canaria

20.02.2019 09:00 - 24.02.2019 12:00

Transgrancanaria HG er et ekstremløp på Gran Canaria der nesten 4000 deltakere fra 68 nasjoner deltar
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE