ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. JUNI 2017 - SIST ENDRET 17. JUNI 2017
Alkoholkontroll. Foto: Guardia Civil
Alkoholkontroll. Foto: Guardia Civil

Fire av ti kanariere innrømmer å ha kjørt i fylla

43 prosent av sjåfører mellom 18 og 50 år innrømmer at de har kjørt mens de var påvirket av alkohol i løpet av det siste halvåret, viser en studie fra Fundación Mapfre Guanarteme.

Fyra av tio kanarier medger att de kört på fyllan

ANNONSE

En av fire innrømmer å ha kjørt mens de var påvirket av narkotika. 400 personer er spurt i studien "Uso de drogas y conducción en Canarias", som ble presentert på torsdag.

Seks av ti svarte at de i løpet av de siste seks månedene hadde sittet i en bil der sjåføren hadde drukket alkohol, og tre av ti i en bil der sjåføren hadde brukt cannabis, kokain eller narkotiske piller.

Ett av fire dødsfall i trafikken i EU er relatert til bruk av narkotika og alkohol, ifølge Eva Canitrot, trafikksjef i provinsen Las Palmas de Gran Canaria. I fjor testet 100.000 personer i Spania positivt for alkohol eller narkotika under kontroller på langdistanseruter.

De siste tre årene har antallet trafikkulykker steget i Spania etter flere år med nedgang. Hittil i år har tolv mennesker mistet livet i trafikken i provinsen Las Palmas de Gran Canaria, fire flere enn i fjor.

16 prosent syns det er normalt å drikke og kjøre.

Les også

Bil og MC-utflukter på Gran Canaria

ANNONSE

Romantisk aften i Tejeda

23.06.2018 14:00

Noche Romántica, en romantisk aften under stjernene arrangeres i Tejeda, som er klassifisert som en av Spanias vakreste landsbyer
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE