ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 12. AUGUST 2018
Den gule og blå bygningen på bildet har  aldri blitt tatt i bruk og har stått og forfalt siden det sto klar i 1994. Foto: Canariajournalenn
Den gule og blå bygningen på bildet har aldri blitt tatt i bruk og har stått og forfalt siden den sto klar i 1994. Foto: Canariajournalen

Fiaskobygning i Playa de Mogán skal rives for å gi plass til park

En bygning nær stranden i Puerto de Mogán sørvest på Gran Canaria som skulle bli akvarium på 1990-tallet, men aldri ble åpnet, skal rives for å gi plass til en park, har Mogán kommune besluttet.

ANNONSE

Parken skal bygges på en 5792 kvadratmeter stor tomt hvor akvariebygningen ligger nær Plaza de Las Gañanías, skriver avisen Canarias Ahora.

Tanken er at den skal fungere som et bindeledd mellom strandsonen og den arkeologiske sonen Lomo de Los Gatos.

Kiosk, tribune og festområde

Parken skal få et rullebrettområde, en kiosk, piknikområde som skal konstrueres slik at det kan arrangeres fester der, tribune med plass til 350 personer og terrasse med pergolaer.

Dessuten en multifunksjonssone der det kan holdes utendørsutstillinger og hvor barn kan leke, en multifunksjonsbygning med en permanent utstilling om fiskekunst, og et område med treningsapparater og lekeapparater for barn.

Det blir også grøntanlegg som skal fungere som skiller mellom de ulike sonene.

Har stått ubrukt i 28 år 

Akvariet som aldri ble åpnet ble i 1994 tildelt et pesetas-beløp som tilsvarer over 700.000 euro i støtte fra øyrådet på Gran Canaria.

Det skal ha oppstått pengeproblemer for utbyggeren, en tysk ingeniør, og godkjenningen av bygningen skal ikke ha foreligget før i 2002, men årsaken til at det aldri ble åpnet er noe uklar.

Bygningen var angivelig egentlig ferdig til å tas i bruk i 1994, men har siden blitt stående som et sentralt plassert og godt synlig monument over en fiasko og forfalt uten å bli brukt til noe som helst. Den har vært en stor hodepine for Mogán kommune i alle disse årene.

Fikser opp kanal

Byggingen av parken skal skje innenfor rammen av en plan for modernisering og forbedring av konkurransekraften for turisme i Mogán (PMM).

Kommunen har angivelig også planer om å renske opp dalbunnen og en kanal for elveløpet i Playa de Mogán innenfor den samme rammen.

Vanntette plater skal monteres i kanalen og belegges med farget mosaikk.

Les også

Akvariumfiaskoen i Puerto de Mogan

Puerto de Mogán, en idyllisk turistfavoritt

Bildeserie: Puerto de Mogan

Atlantis er gjenskapt på havbunnen ved Puerto de Mogan

Världens bästa klimat finns på Gran Canaria

Kanarieöarna erbjuder det perfekta klimatet för en underbar semester

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2020 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE