ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 22. APRIL 2017 - SIST ENDRET 23. APRIL 2017
Vettskremte tilskuere på kaien var vitne til at den store passasjerfergen ukontrollert kjørte rett inn i kaien. Foto: Privat
Vettskremte tilskuere på kaien var vitne til at den store passasjerfergen ukontrollert kjørte rett inn i kaien. Foto: Privat

Ferge med 140 passasjerer rammet kaien i havnen i Las Palmas - 13 skadet og store utslipp

Fredag ​​kveld mistet en Navieras Armas-ferge kontrollen da den skulle forlate havnen i Las Palmas og seile til Tenerife. Skipet dundret inn i Nelson Mandela-kaien i en kraftig kollisjon. 13 passasjerer ble skadd.

Färja med 140 passagerare rammade kajen i Las Palmas hamn - 13 skadade och stora utsläpp

ANNONSE

Blant de skadede var en gravid kvinne. Flere oljerørledninger fikk så alvorlige at cirka 200.000 liter dieselolje flommet ut i vannet.

Det var den kjente passasjerfergen "Volcán de Tamasite" som klokken 20.20, ville reise til Tenerife med 140 passasjerer og et mannskap på 33.

Et par minutter etter at skipet forlot havnen fikk fergen tekniske problemer og drev ukontrollert mot kaien igjen.

Se en amatørvideo fra en av vitnene på kaien her.

Prøvde å stoppe fergen - mislyktes

Mannskapet gjorde flere forsøk på å stanse fergen, blant annet ved å legge ut anker. Alle forsøk mislyktes.

Hadde ulykken skjedde litt før, ville det vært folk i to tankbiler som kunne ha blitt drept i sammenstøtet.

Folk på kaia var vitne til hendelsen, og mange videoer og bilder ble tatt av publikum da skipet rammet kaien. Disse fikk "viral" spredning på sosiale medier i Spania i går.

Øyenvitner forteller at det var et forferdelig brak da den store, tunge fergen krasjet inn og knuste de store betongblokkene som utgjør bølgevernet mot havet på kaien.

Sjokkskader og panikk blant passasjerene

13 passasjerer fikk medisinsk behandling etter hendelsen, fem av disse på sykehus. Ni fikk behandling for panikk og sjokkskader, en for smerte i nakke, og en for brudd på kravebenet.

Representanter fra havnemyndighetene strømmet til området for å inspisere skadene på kaiens infrastruktur.

Dieselen som har lekket ut var umulig å rense opp fra vannet i går på grunn av bølger og vind i området. To fartøyer fra sjøredningstjenesten overvåket området og forsøkte i den grad det var mulig for å begrense spredningen av dieselolje.

Navieras Armas sier i en uttalelse som vil umiddelbart igangsette en gransking av årsaken til ulykken. Skipet er pålagt å legges i dokk for reparasjonsarbeid slik at det så snart som mulig kan settes i drift igjen.

ANNONSE

Mango- og avokadomesse i Puerto de Mogan

01.09.2019 10:00 - 01.09.2019 14:00

Feria de Mango y aguagate de verano er en messe for mango og avokado som arrangeres på Plaza de las Gañanías i Puerto de Mogan.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE