Fem nye corona-smittede på Gran Canaria og Tenerife

Antallet aktive tilfeller av corona-smitte på Kanariøyene har steget til 14 etter tre nye, registrerte tilfeller på Gran Canaria og to på Tenerife.

I denne landsbyen på Gran Canaria sitter italienske kvinner i hjemmekarantene. Foto: Canariajournalen

Det sier helsemyndighetene på Kanariøyene i Twitter-meldinger fredag kveld.

De tre tilfellene på Gran Canaria er fra Italia, og venninner av og reisefølge til den italienske kvinnen som ble bekreftet positiv på torsdag.

De ble hentet på lufthavnen like før de skulle gå om bord i flyet hjem til Italia. Nå sitter de i isolat i en feriebolig i Arinaga i Aguimes kommune, hvor de oppholdt seg under ferien.

Kvinnen som ble smittet først var på Gran Canaria for å besøke sin sønn, og sitter også i hjemmeisolat i Aguimes.

Ordføreren i Aguimes, Oscar Hernandez, gikk fredag ut  med en melding for å berolige innbyggerne med at situasjonen er under kontroll.

De to nye tilfellene på Tenerife er begge i La Laguna, italienske, og har vært i nær kontakt med den første kvinnen derfra som ble smittet. Hun var nylig i Italia en tur.

Status fredag kveld er at tre av de smittede på Tenerife holder til i La Laguna, en i Santa Cruz de Tenerife, og resten kommer fra karantenehotellet i Adeje.

Samtlige smittede er ved god helse.

Cirka 500 turister hadde fredag forlatt karantenehotellet i Adeje på Tenerife, hvor nærmere 1000 gjester ble satt i karantene 24. februar. Årsaken er at en italiensk gjest avla positiv prøve for covid-19.

Flere av de andre gjestene er senere registrert smittet.