ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 04. DESEMBER 2011
Byggestart for Puerto Feliz er kraftig forsinket. Ill: Satocan.

Fem års motvind for marinaplaner på Gran Canaria

Satocan-gruppen har ventet i fem år på klarsignal fra myndighetene om bygging av en ny marina i Bahia Feliz. Fortsatt vet ikke gruppen når de får en avklaring.

ANNONSE

Siden 2007 har Satocan betalt 70 000 euro årlig i konsesjonsavgift til Kanariøyenes regjering for marinaen Puerto Feliz i turistområdet Bahia Feliz sør på Gran Canaria., skriver Laprovincia.es. Men ennå er ikke utbyggingen klarert av myndighetene, og det er uklart når det vil skje.

Hverken San Bartolome de Tirajana kommune, hvor Bahia Feliz ligger, eller øyrådet (Cabildo) på Gran Canaria har lagt infrastruktur for marinaen inn i utbyggingsplanene for området.

Tanken om å bygge Puerto Feliz stammer fra 1990-tallet da Puerto Feliz Inversiones SL begynte å jobbe for å få havnelisens. Det fikk de først i 2003. Satocan kjøpte lisensen i 2007, og regnet med å kunne starte byggingen i løpet av to år.

Men politisk bråk i San Bartolome de Tirajana og lang behandlingstid i øyrådet har bremset fremdriften kraftig. Den eneste fremgangen prosjektet har hatt, er at en marina med 500 båtplasser i Bahia Feliz er lagt inn i øyrådets territoriale planer for utbygging av turisthavner.

70 millioner euro (cirka 560 millioner norske kroner) skal Satocan bruke til å bygge 500 båtplasser og 8000 kvadratmeter kommersielle bygninger og fritidsanlegg. Utbyggingen omfatter et område på nesten 250 000 kvadratmeter på vann og land, med tørrdokk, seileskole, båtklubb og butikker. Det vil bli den nærmeste fritidshavnen i sør i forhold til hovedstaden Las Palmas.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER