ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 18. SEPTEMBER 2012
Farlig fjellside på Gran Canaria blir fjernet
Her pågår arbeidet med å fjerne den farlige fjellsiden langs GC-550. Foto: Nick Russell.

Farlig fjellside på Gran Canaria blir fjernet

Arbeidet med å fjerne en ustabil fjellseksjon langs veien mellom Agüimes og Santa Lucia sørøst på Gran Canaria er i full gang.

Halve strekningen av vei GC-550 fra Santa Lucia i retning Agüimes ble forbedret for et par år siden. Nå pågår arbeidet med å forbedre resten av veien ned til Agüimes.

Store sprekker i fjellet

Etter at veiarbeidene startet 28. mai, ble det klart at det fins en ustabil fjellseksjon med store sprekker som står i fare for å rase ned på veien.

Veien ble derfor stengt for all trafikk, uten at det ble gjort noe med den farlige fjellsiden, noe som irriterte beboerne i en landsby mellom Agüimes og Santa Lucia kraftig. De måtte nemlig kjøre en 40 minutter lang omvei på en enda farligere vei, GC-65.

Veien åpner snart igjen

Nå er arbeidet med å grave bort den farlige delen endelig i gang, til beboernes store lettelse.

Når arbeidet er ferdig skal det igjen bli mulig å trafikkere strekningen med bil, selv om veiarbeidet fortsetter lenger ned langs veien.

En av grunnene til at arbeidet med fjellsiden startet sent, er at det er viktige arkeologiske anlegg i området som måtte sikres.

Sikrere og bedre vei

Langs veistrekningen som nå forbedres blir fjellsider og veibanen ryddet og sikret, noen steder med netting, kabler og murer.

Krappe svinger rettes ut, og veibanen blir noe bredere. Dreneringen forbedres også, det blir satt opp nye veiskilt, og bussholdeplassene blir bedre.

Alt i alt skal det bli en sikrere og mer komfortabel vei.

ANNONSE

Ekstremløp på 265 kilometer på Gran Canaria

20.02.2019 09:00 - 24.02.2019 12:00

Transgrancanaria HG er et ekstremløp på Gran Canaria der nesten 4000 deltakere fra 68 nasjoner deltar
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE