Fant 2,9 tonn kokain i en varebil i Mogán

Politiet har funnet 2,9 tonn kokain i en varebil i en varebil ved en strand i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria, og arrestert minst tolv mennesker på mandag og tirsdag.

Gummibåter med kokain gikk i land i skjul av mørket på Playa Medio Almud, som er nabostranden til Playa del Cura og Playa de Tauro.

Gummibåter med kokain gikk i land i skjul av mørket på Playa Medio Almud, som er nabostranden til Playa del Cura og Playa de Tauro. 

Noen av de arresterte ble tatt på fersk gjerning da de losset kokain fra en gummibåt på den lett tilgjengelige Playa Medio Almud i Mogán kommune, hvor det ikke er noen bygninger i nærheten, rapporterer tv-stasjonen Antena 3 i går, fredag.

Flere skal ha klart å rømme fra politiet under aksjonen.

Fraktet narkotika fra moderskip

Narkotikasmuglerne brukte flere gummibåter for å frakte kokainet til land fra et moderskip utenfor kysten.

Policia Nacional og Guardia Civil fulgte med på operasjonen og var i stad til å overraske smuglerne da de kom til land med narkotikaen.

Kokain for over 80 millioner euro

På land ventet tre varebiler som skulle frakte kokainet videre. I den største av disse fant politiet 2,9 tonn kokain til en gateverdi av over 80 millioner euro.

Politiets enhet mot narkotikakriminalitet og organisert kriminalitet, Udyco, har hatt flere vellykkede aksjoner mot narkotikasmugling på Kanariøyene i det siste:

600 kilo kokain, 2800 kilo hasjisj, 1,14 millioner euro, 32 luksusbiler og fire båter ble beslaglagt i juli. 56 personer ble arrestert og verdier for 3,9 millioner euro ble blokkert.

På Tenerife ble det funnet en seilbåt med 371 kilo kokain som var på vei fra Karibia.

Kriminaliteten har gått ned med 2,7 prosent i perioden januar-september i forhold til samme periode i 2017, men narkotikakriminaliteten ha økt med 9,7 prosent, viser den siste kriminalstatistikken fra innenriksdepartementet i Spania.